КОМЕНТАР

Ние сме безпомощна територия, управлявана от абсолютни простаци, илитерати, бандити…

Гледам изслушването на Денков в парламента. Разбирам, че внасяме електроенергия от различни места, включително от Турция, Румъния и Северна Македония. И Денков, който през живота си е управлявал единствено химическа лаборатория и се е занимавал със сапуни, твърди, че видимият за всички упадък на България, който ПП-тата форсираха, бил технологичен напредък. Внасяли сме електроенергия от там, където било по-евтино.

Денков е класически профил на комсомолски секретар от миналото, който се опитва да налага на околните една абсолютно фалшива доктрина, ползвана от властта за промиване на мозъците, за наричане на черното бяло и прочее лъжливи декори за маскиране на истината.

България е в трагично състояние. За три години нелепото властване на пълни случайници довърши крехкия баланс, който съществуваше и от който България можеше да започне да надгражда. Сега имаме обикновени марокански скакалци, които тепърва може да се обучат, а може и да не се обучат да управляват някога.

Пълният хаос се ползва от уж „бизнес“ задкулисие, което инсталира зависими хора за максимално източване на остатъчните ресурси и за организиране на нови схемички. Но това дори не е бизнес задкулисие. Това е грозна, крадлива и некадърна сплав от бандитизъм на прехода. Която не създаде нищо в частния сектор, тя само въртеше източващи схеми, затваряше предприятия, закриваше, продаваше, унищожаваше, грабеше от хората нещо работещо, за да го превърне в неработещо, изсмуквайки от сделката последни средства.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Фалшива демокрация с фалшива пазарна икономика. Некадърността е издигната в култ! Невежеството – в подходяща доктринална среда на държавното управление. Ние се сбогуваме с възможността да вървим напред. Тепърва ще ни отнемат и енергийната инфраструктура и ще бъдем поставени в абсолютна зависимост от външни фактори. Тепърва ще вземаме още заеми и задължително с по-високи лихви, с най-високите възможни.

Безпомощна територия, управлявана от абсолютни простаци, илитерати, бандити, групировки, от интелектуалната среда на прехода, конструирана от комунистическата номенклатура… Никога не е имало промяна, нито революционна, нито постреволюционна. Има само едно гръмко незнание, неспособно да управлява, да борави с държавността като форма на обществен договор, да разбира изобщо смисъла на държавността… Промяната в България винаги е идвала отвън и винаги отвън сме били управлявани. Просто племето ни е неспособно да се самоуправлява. То е подчинено по генетичен код, то няма интелектуален капацитет и основа да произведе възход.

Калина Андролова, журналист.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

Copyright © Вестник Утро, Излиза в София на 1 февруари 1911