СВЯТ

САЩ стана най голямата финансова пирамида на галактиката

Байдън подписа вдигане на дълга на САЩ над 31,4 трилиона долара

Американският президент Джо Байдън подписа закона, с който се увеличава тавана на дълга на САЩ от 31,4 трлн. долара и се избягва опасността страната да изпадне в безпрецедентен дефолт, предаде Ройтерс.

Камарата на представителите и Сенатът приеха закона тази седмица, след като Байдън и председателят на долната камара на американския Конгрес Кевин Маккарти постигнаха споразумение след тежки преговори.

Американското министерство на финансите предупреди, че няма да може да покрива задълженията си считано от 5 юни, ако дотогава Конгресът не приеме важния закон.

Конгресът на САЩ одобри с огромно мнозинство сделката за дълга

Споразумението за отлагане на лимита на дълга бе гласувано с 314 гласа “за” и 117 “против”

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри с огромно мнозинство споразумение за отлагане на лимита на дълга, което намалява риска от дефолт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Текстът трябва да бъде приет и от Сената и след това да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Камарата на представителите одобри законопроекта, който е резултат от продължилите седмици преговори между Байдън и председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, с 314 гласа “за” и 117 “против”.

Законопроектът предвижда ограничаване на някои разходи, които не включват тези за отбрана, и отлагане на плащането на дълга за две години. По този начин федералният дефицит ще бъде намален с около 1,5 трилиона долара през следващото десетилетие, сочат данните на бюджетна служба на Конгреса.

“Това споразумение е добра новина за американския народ и американската икономика”, заяви Байдън след гласуването. “Призовавам Сената да го приеме възможно най-бързо, за да мога да го подпиша като закон”, допълни американският президент.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Васил Терзиев: Имам усещане за нови кметски избори в София. Има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо Кметът на София Васил...

БЪЛГАРИЯ

НСО се превърна в частна охранителна фирма, обслужваща силните на деня и техните семейства Кой кого заплашва и дали въобще го заплашва, и къде...

ПОЛИТИКА

Опитвал се да убеди бившата лидерка на червената партия да се отцепи и стане независим депутат Седесарят Калоян Методиев, който е сред най-близките хора...

ПОЛИТИКА

Шансовете да бъде съставено правителство вече не са толкова големи, както изглеждаха преди изборите Какво ще се случи в България в близките седмици, не...

Copyright © Вестник Утро, Излиза в София на 1 февруари 1911