ЗАКОН

Как бият българските полицаи – пълно описание на жестокостите с 19-годишно момиче

Униформените мутри нападат напълно невинни хора

Ако някой е пропуснал, по-надолу е разказа на 19-годишно момиче, бито без причина от полицаи и жандармеристи, ритано в корема и удряно с палки по главата и тялото. Затворена в Първо районно пък, на въпрос защо са я били получава отговор: „Малко те бих, трябваше повече да те ритам в корема да нямаш деца“. Разказът е по сигнала, който е подаден от нея и адвокатката й до прокуратурата.

В 17 ч. на 16 ноември момичето е с приятеля си пред стадион „Васил Левски“. След настъпване на безредици и последвал щурм от страна на полицията, двамата се оттеглят по ул. „Гурко“ в посока бул. „Патриарх Евтимий“. Вървейки по булеварда и насочвайки се към метростанция „Сердика“ около 19:40-19:45ч. до тях достигнали група жандармеристи. В този момент те се намират в градинката на църквата „Свети Седмочисленици“, седят на пейка и не правят нищо. След като тръгват в посока метростанция „Сердика“ към тях се приближават четирима полицейски служители, с маски, каски, щитове и палки.

Двама от тях отиват и със сила налагат момчето, започват да го ритат и удрят с палки, като го отделят от приятелката му. Момичето изпада в шок и ужас, като започва да се моли да спрат да бият приятеля ѝ. Но други служители на жандармерията я хващат и започват да я удрят в областта на главата и корема с полицейските палки.

Първият удар е нанесен по главата ѝ с палка, с последващи продължителни удари отново в областта на главата. От силната болка и от шока, тя си вдига ръцете, за да си предпази главата, като пада на земята. Тогава единият от полицейските служители отива към нея и я дърпа за косата, докато е легнала и започват да ѝ викат да се изправи на крака. С огромни усилия, тя започва да се изправя и в този момент няколко от полицейските служители започват да я ритат в корема, а друг полицай, който е зад нея, я удря с полицейска палка по гърба.

Двама от полицаите се оттеглят в този момент и започват да гонят други граждани, а при нея остават другите двама от полицаите. Те продължават да ѝ нанасят множество удари с палки и да я ритат по цялото тяло.

„Не виждаш ли, че съм момиче“, казва им тя. Единият от биячите ѝ отговаря: „Това не ме интересува, ще ядеш бой и то много“. Момичето отново се опитва да се изправи на крака, но отново е ударено и повалено. Този път, боят от двамата полицаи продължава само с крака. Нанесени са ѝ над 10 удара, докато лежи в безпомощно състояние. В този момент към тях се е приближил друг служител на МВР и се е опитал да я вдигне от земята (той не ѝ е нанасял удари). Поставя я на пейка в градинката до други задържани и бити лица, където е оставена повече от 30 минути. До нея има момче, което е с отворена рана на главата и повръща. Момичето моли полицаите да извикат екип на спешна помощ, но това е отказано. След няколко минути, момчето започва да получава гърчове и момичето, както и другите присъстващи, започват да викат спешно за помощ, тъй като се притесняват, че момчето може да умре. Тогава няколко полицаи се приближават и започват да поливат момчето с вода.

В крайна сметка момичето е отведено в 1 РУ – София и оставено в стая с мъже.

После е съпроводена до първия етаж, където е сама в стая с няколко полицаи. След това в тази стая идва един от жандармеристите – без жилетката, без номер. „Висок, много, здраво момче, около 30-35 г., много тъмен, брада, тъмни очи, тъмна коса“, описва го момичето и разпознава в него един от биячите си. Пита го „защо ме би“. И чува: „Малко ти беше, трябваше още повече да те ритам в корема, за да нямаш деца“; „Надявам се да съм те ритнал по такъв начин да нямаш деца“. После жандармеристът продължава с репликите: „Дори да имаш деца, да ги родиш умрели и да купуваш малки ковчези“.

Момичето не отвръща. Малко по-късно моли за телефона си, като обяснява, че иска да се обади на майка си, която е с болно сърце. Жандармеристът чува казаното от нея, започва да се смее и казва: „много се радвам, надявам се като излезеш, да не я видиш“. Тя отново не му отвръща, но той продължава: „Да видиш майка ти как я завиват през глава и да я пипнеш студена“ и „Ще те кача горе и ще ти счупя зъбите“. Тогава вече момичето му отговаря: „Айде, бий ме тука пред колегите ти, вече без палки, с ръце“. След което жандармеристът си тръгва.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

Copyright © Вестник Утро, Излиза в София на 1 февруари 1911