Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЪЛГАРИЯ

Българите сме само … 1,2 млн.

•  Информацията, която ще прочетете е брутално шокираща, но изглежда съвсем истинска.
•  Ние самите сме объркани и не знаем как да я тълкуваме.

Та шокиращото е, че в запитване и официален отговор от МВР, от 2013 г., се казва, че у нас има издадени едва около 1,2 милиона валидни лични карти на пълнолетни лица.

По принцип, официалната статистика сочи, че общо населението ни е около 7,3 милиона души, от които около 6,3 милиона са пълнолетни, а останалите са децата. Около 6 милиона са и вписаните в избирателните списъци.

Въпросът тогава е, къде се губят около 5 милиона души?

Хипотетично, част от най-възрастните хора могат да са без лична карта – те имат старите социалистически зелени паспорти, и те са им до живот. Но говорим за хора на по над 85 години, които не могат да са толкова много.

Също така, възможно е доста народ изобщо да няма лични карти – поради неграмотност. Но това ромите да са 4 или 5 милиона изглежда невъзможно.

Най-реалистично изглежда обяснението с емиграцията. Нашенци в чужбина не си подновяват личните документи и формално остават без такива. Със сигурност се знае, че около 2 милиона е емиграцията. Да е стигнала 4 милиона – колкото и невероятно да звучи, това изглежда най-малко невероятното. Освен това, емиграцията се брои над тези 7,3 милиона, които са граждани, декларирали че живеят тук, и тук преброени.

Какво е реалното състояние на държавата, колко сме като население, кой гласува ако няма лична карта, как се получават пенсии? Много и сериозни въпроси.

Нека се надяваме на най-простия отговор – МВР са идиоти и не знаят що пишат в писмата си.

Само че като знам каква бюрокрация е там за всяко писмо, този прост отговор е малко вероятен.

Къде изчезнаха българите? Крие ли някой от нас някаква ужасяваща тайна?

Може да Ви хареса