Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

  • Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча
  • 500 лева за глас! Във Варна Дидо Дънката работи за ДПС-НеНе. Очакват се нови рекорди от гласове в секции, които преди гласуваха предимно за ГЕРБ и с преференции за Славена Точева

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча, написа във Фейсбук кандидатът за депутат от “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев

МВР министърът обяснявал чувам, че се противодейства на купуването на гласове. Ще го разочаровам – или някой го подвежда или той съзнателно се прави на ударен. Ще оборя министъра с 10 аргумента защо това не е така и с малко информация:

1. Пеевски се е развилнял и през неговите лейтенанти вот се купува в цяла България, а цените по информация на място достигат 500 лв. за глас.

2. Вече са проведени няколко организационни срещи в хотел Маринела на ключови фигури за покупката на гласове, отговорници по райони, лихвари, лейтенанти на Пеевски.

3. Главен координатор за страната на Пеевски е лице с прякор Цайса.

Дидо Дънката

4. Във Варна купеният вот из махалите минава основно през стар познайник (преди осигуряваше вот за ГЕРБ чрез преференциалната рекордьорка Славена) – Дънката. Та Дънката в момента работи с Пеевски и там се очакват нови рекорди от гласове в секции, които преди гласуваха предимно за ГЕРБ и с преференции за Славена Точева. С поддържаща роля във Варна Чирпанския.

5. Бойко Борисов хвърли в битката популярните си кметове. Причината е, че Пеевски дръпна традиционния вот за ГЕРБ за собствената си партия и Борисов изпитва дефицити откъм гласове.

6. В Добрич за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Сандокана.

Пеевски с “Шарана”

7. Във В. Търново за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Шарана (бивш областен на ДПС).

8. Във Враца за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Данчо Пръча (има международна известност).

Христо Широков-Широката

9. В Бургас основният купувач за Пеевски е лице с прякор Широката. Поддържаща роля за областта има Емо Свраката.

10. В Сунгурларе за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Йоската.

Когато бе назначен МВР министърът му дадохме време да докаже, че ще се бори с купения вот. Кампанията започва и индикации за реална борба с него няма. Всичко си е по старому, вкл. и покрай ключови назначения в МВР на далечни роднини на Светльо Лазаров, който е близък до Пеевски. Ако министърът си представя, че борбата с купения вот става с гл. секретар близък до Пеевски – в грешка е.

Затова в следващите дни започваме да показваме кои са хората, които са бъдат в ролята на проксита на Пеевски при търговията с гласове в цялата страна. Ще пускаме и сигнали до прокуратурата, макар практиката да е показала, че от това полза няма. А МВР ако иска да води реална битка с тях има две опции – да ми следи стената за нови имена или просто да се обърне към полицаите на място, които отлично знаят кои са хората в схемите с купен вот.

В неделя Ивайло Мирчев пусна нова порция с имена на купувачи на гласове на Делян Пеевски:

Втора част на купувачите на гласове, за които МВР се прави, че не съществуват:

1. Хасково – на терен работят Ами (Капитан Андреево, свързан и с Таки) и Семката.

2. Габрово – В Габрово и Севлиево купува Памперса. Наглостта е стигнала такива размери, че се правят срещи, на които присъстват полицаи на високи нива (от Севлиево), като доказателство, че МВР няма да пречи на търговията с вот. Другият купувач за района е с прякор Трите хикса (ХХХ).

3. Монтана и Враца – Митко Галата.

4. В София област (Ихтиман, Ботевград и Самоков) вършее Радо Слънцето. Там се очакват много гласове за бившия вътрешен министър Калин Стоянов и пресен партиец при Пеевски.

5. В Костинброд за Пеевски пазаруват дама с първо име Анелия и прякор Трафикантката, както и известният в района Д.Г. с прякор Мишо.

6. В Плевен за покупката на ромски гласове се грижи М. П., който беше осъден на 4 г. затвор за изнудване, принуда и побой над човек.

7. В Бургас допълваме с Митко Каратиста.

8. Сунгурларе – Кемал Бозов, вече осъждан за купуване на гласове, иначе се занимава с дърводобив.

9. Ямбол – Територия на Солингена, както и О.А., собственик на ресторант, в който в последните дни се правят координационни и логистични срещи за купуване на гласове. Както и Н.Д., нависоко в местната структура на Пеевски, осъждан, местна мутра, участвал съвсем наскоро на среща в хотел Маринела, на която са се пазарили хиляди гласове в областта.

10. Стара Загора – Юлиан ФИТКАТА

В следващите дни ще предоставим и нова порция купувачи на гласове в страната, за които МВР се прави, че не съществуват. Към момента полицията не прави нищо по профилактиране на търговците на вот, а на места подпомага процеса.

Докато подготвях този текст усещането бе, че сме някъде в средата на 90-те. В търговията с гласове се въртят десетки милиони, поръчителят е ясен, под него лейтенантите кметове и депутати, а изпълнителите са от криминалния контингент – рекетьори, лихвари, класически мутри.

В отчаянието си да запази позиции Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат и бута страната назад към времена, за които се надяваме никога да не си спомняме. Някой пак ще каже “Стига с тоя Пеевски, кажете за бъдещето.”. Да, но за да минем към бъдещето Пеевски не трябва да е фактор в страната ни. Да се рисува розово бъдеще в тази България, в която една мутра владее почти всяка институция, служби, съдебна система, МВР… е проява на лицемерие.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да Ви хареса

ФОКУС

„В този момент войната ще приключи“: Кедми назова 480 цели за Русия на територията на САЩ Известният израелски политолог и бивш ръководител на службата...

СВЯТ

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван все още не беше...

СКАНДАЛ

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между кметовете на ГЕРБ, номинирани...

БЪЛГАРИЯ

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната пропаганда – подмяната на...