Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

АНАЛИЗИ

Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни към епичен системен колапс

  • Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс

Никога не съм си представял, че някога ще живеем във време, в което са необходими 177 798 долара за четиричленно семейство, за да живее комфортно в Съединените щати. За съжаление този ден настъпи.

В продължение на много години нашите лидери провеждаха силно инфлационна политика и сега достигнахме до момент, в който инфлацията излезе извън контрол. Всъщност последният показател на инфлацията на едро, публикуван във вторник, е много по-висок от очакваното.

За съжаление, това е само началото и ни очакват много по-големи проблеми, отколкото повечето хора осъзнават.

Според изключително шокиращо ново изследване, повечето американци не изкарват достатъчно пари, за да „живеят комфортно“ в силно инфлационна среда, в която се намираме днес.

Скорошно изследване разкрива какви доходи са необходими на семействата в САЩ, за да живеят комфортно – и контрастът в разходите за живот между отделните щати е поразителен.

Проучването разкрива, че в най-скъпите щати семействата се нуждаят от близо 300 000 долара, за да живеят „комфортно“.

Най-евтиният щат изисква около половината от тази заплата – все пак над 100 000 долара. Междувременно към май 2024 г. средната годишна заплата в САЩ е 59 428 долара, или 28,34 долара на час.

Проучването установи, че Масачузетс е най-скъпият щат. Необходими са колосалните 301 184 долара на година за четиричленно семейство, за да „живее комфортно“ там.

Най-евтиният щат е Мисисипи. В щата са необходими само 177 798 долара годишно за четиричленно семейство, „за да покрие разходите си и да поддържа задоволително качество на живот“.

Повече от десетилетие предупреждавах, че това ще се случи, а сега то вече е реалност. И се задава още повече инфлация.

Американците, които вече се борят с постоянна и упорито висока инфлация, току-що получиха още нежелани новини: вероятно ще има още повишения на цените. Инфлацията на едро се повиши през април до най-високия си темп от една година, според данните на Бюрото по трудова статистика, публикувани във вторник.

През април инфлацията скочи с 0,5% само за един месец… Инфлацията на едро нарасна много повече от очакваното през април – последният признак, че ценовият натиск в икономиката остава висок и труден за укротяване.

Ако умножите тази цифра по 12 месеца, получавате 6%. И, разбира се, трябва да удвоите всяко число, което администрацията на Байдън ви предоставя, за да получите приблизително точната стойност на инфлацията.

Вече почти всички са наясно, че темпът на инфлация в страната е силно подценен. Например Джо Байдън настоява, че темпът на инфлация е бил „нисък“ от доста време, но цените на жилищата са се повишили с повече от 47% от началото на това десетилетие.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Истината е, че се намираме в разгара на бушуваща криза на разходите за живот, чийто край не се вижда. И това не бива да изненадва никого от нас. Политиците ни продължават да вземат назаем и да харчат трилиони и трилиони долари, а всички тези заеми и разходи водят до изключителна инфлация.

Вземането на заеми и харченето на нови трилиони долари на всеки 100 дни е пълно безумие.

Наистина сме в края на играта. По-рано тази седмица председателят на Фед Джером Пауъл предупреди, че може да се наложи лихвените проценти да останат високи за продължителен период от време, за да се борим с инфлацията.

Досега по-високите лихви не са разрешили кризата с разходите за живот и това е така, защото политици ни продължават да харчат пари като пияни моряци. Но по-високите лихви смазват икономиката като цяло.

Писах вече за „ресторантския апокалипсис“, който започва да завладява Америка. Току-що научихме, че поне 99 обекта на веригата за ресторанти Red Lobster са затворени и ще бъдат продадени на търг.

За работниците от Red Lobster, които току-що загубиха работата си, краят настъпи изключително внезапно.

Разбира се, не само веригите ресторанти затварят обекти.

Дори най-голямата верига магазини за търговия на дребно в САЩ Walmart затваря магазини и продава инвентара си на търг.

Ако лихвените проценти останат високи, ще видим много повече от същото. Федералният резерв обаче много се колебае дали да намали лихвите на този етап заради кризата с разходите за живот.

Служителите на Фед наистина са изпаднали в ситуация на „елен в светлината на прожекторите“ в момента. Но без значение кой път в крайна сметка изберат да поемат, в краткосрочен план предстои още „стагфлация“.

И в дългосрочен план изключително глупавата политика, която нашите лидери преследват, ще доведе до системен колапс с абсолютно епични размери.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката му. Откакто е отишъл...

ПОЛИТИКА

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия 50-и парламент. Такъв е...

EXPRESS TV

Симулация на ядрен удар по Лондон, като твърди, че атаката ще доведе до стотици хиляди жертви и два милиона пострадали. Това пише базираният в...

ПОЛИТИКА

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и „Възраждане“ застанаха пред трибуната...