Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ИСТОРИЯ

Съветската армия влиза не по желание на ОФ, а заради споразуменията на Чърчил, Сталин и Рузвелт





Режимът в България в периода 1941-1944 е престъпен, защото е съюзник на нацистка Германия

Няма нищо срамно и страшно на 9 септември 2023-а да се изрекат тези еретични днес думи, които нито една телевизия не смее да публикува:

На 9 септември 1944 година властта в Царство България се поема не от комунистите, а от антифашисткия Отечествен фронт, който е част от Антихитлеристката коалиция, в която са СССР, САЩ и Великобритания.

Съветската армия влиза в България не по желание на Отечествения фронт, а по силата на споразуменията между Чърчил, Сталин и Рузвелт в Техеран, Крим и Москва.

От международно-правна гледна точка (по международното право на победителите във Втората световна война) режимът в България в периода 1941-1944 е престъпен, защото е съюзник на нацистка Германия, фашистка Италия и имперска Япония.

Българските партизани, ятаци и ремсисти не са престъпници, а бойци на Антихитлеристката коалиция, снабдявани с оръжия и боеприпаси по въздуха от британските и съветските ВВС. И ако някой днес ги нарича престъпници, значи престъпник е и шефът на британската военна мисия при българските партизани майор Франк Томпсън, пленен и екзекутиран от жандармерията през 1944-а.

Ако във Франция някой си позволи да слави колаборационисткия режим на маршал Петен и да охулва маките (френските партизани), той подлежи на наказателна отговорност. У нас обаче десни депутати искат да криминализират почитта към антифашизма и антифашистите.

Крайно време е управляващата десница в България да се определи на чия страна е: на страната на победилата във Втората световна война Антихитлеристка коалиция или на страната на нацистка Германия и нейните съюзници в Царство България?

Велизар Енчев

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите “за Украйна” заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

ПАРИ

Има много митове за енергетиката и икономиката. Анализът категорично показва, че преходът към нова зелена икономика не напредва толкова добре, колкото се очакваше. Стратезите...