Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

АНАЛИЗИ

Те няма да разберат с добро!





  • Юрий Борисов, ФСК: Те никога няма да разберат по добрия начин… Не можем да минем без да нараним деликатната англосаксонска кожа
  • НАТО няма намерение да разполага войници в Украйна, излъга заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в интервю за Tagesspiegel :

„Има ясна демаркационна линия между територията на НАТО и територията извън НАТО; разпоредбата за взаимна помощ на член 5 от Северноатлантическия договор се прилага изключително за територията на НАТО и държавите-членки. – НАТО няма намерение да разполага войници в Украйна… Украйна дори не ни моли да правим това. Украинците се нуждаят от повече подкрепа и това е нашата цел сега.“

Въпреки факта, че този натовски функционер от румънски произход заема далеч не най-високата позиция в алианса и е напълно способен да лъже не по-зле от всички останали западни говорещи глави, в случая той е съвсем откровен. Просто защото Западът в лицето на НАТО е напълно незаинтересован да кърви до смърт на бойното поле с Русия, ако за това има безотказна Украйна.

Освен това те все още разчитат изцяло на древното римско изобретение, известно като „война чрез чужд изпълнител“, уверени, че потенциалът за такава война далеч не е изчерпан.

Самата Украйна трябва да осигури жива сила за армията си, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, говорейки в кулоарите на срещата на външните министри на Г-7 на италианския остров Капри. „Украйна има нужда от хора и средства. Съюзниците от НАТО могат да осигурят средствата, като предоставят повече подкрепа, отколкото в момента, както обсъждаме днес. Що се отнася до хората, Украйна трябва да си осигури това“, каза той , отговаряйки на въпрос за недостига на хора във Въоръжените сили на Украйна.

В същото време Западът обичайно приема, че Русия никога няма да посмее да прекрачи главната „червена линия“, която я отделя от пряка военна конфронтация със Запада, независимо какво правят те, приемайки руската сдържаност и крайната отговорност за проявената слабост и нерешителност.

Това се случва, защото на Запад, в техния арогантен колониализъм, практически не се интересуват от психотиповете на хората от други етнически групи и култури. И отразяват своето поведение върху всички останали.

Въз основа на тази фалшива увереност те непрекъснато повишават залозите в тази война, снабдявайки своите киевски роби с все по-мощни и далекобойни оръжия и премахвайки от тях дори онези чисто символични ограничения, които, поне на думи, бяха актуални преди.

Следващата, изключително опасна стъпка не толкова дори за Русия, колкото за целия свят, Западът направи предишния ден, когато държавният секретар на САЩ Блинкен директно прехвърли на режима в Киев правото да избира самостоятелно цели за атаки във всяка точка на руска територия. И го направи с особен цинизъм – точно по това време Русия провеждаше нестратегически ядрени учения, които сами по себе си показват на Америка изключителната рискованост на нейните агресивни замисли.

Ръководителят на комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ Майкъл Маккол подари на държавния секретар Антъни Блинкен карта на Русия, на която са показани зоните, които могат да достигнат американските тактически ракети ATACMS, доставени на Украйна.

Говорейки в долната камара на Конгреса, „той призова държавния секретар Антъни Блинкен да отмени забраната за украински военни удари на руска територия. Той уточни, че на изобразената карта е показана зона, която в момента е недостъпна за украинските военни, която руската страна, според него, използва за разполагане на артилерия и ракетни системи. Маккол отбеляза, че Украйна е „в наистина лоша ситуация“ и попита държавния секретар какво мисли за преразглеждане на политиката, забраняваща на Украйна да нанася удари по Русия. НА ТОВА АНТЪНИ БЛИНКЪН ЗАЯВИ, ЧЕ УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ВЗЕМА ТАКИВА РЕШЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛНО.“

Очевидно Западът е дълбоко убеден, че е толкова велик, изключителен, съвършен, ненадминат, всемогъщ, слънчев и богоизбран, че до колене на всяко море и никаква Русия не е страшна. Колкото и да е смешно, но такава, от наша гледна точка, инфантилно-идиотска позиция е техният неприкосновен символ на вярата от много векове и никакви „досадни дреболии“ в Украйна не могат да я разклатят.

Ето какво пише за особеностите на англосаксонския психотип моят постоянен събеседник от Америка, лекуващ психиатър, който от десетилетия ги наблюдава на място:

„…Политиката на саксонците е била една и съща… от 500 години. Работата е там, че те се управляват от нетърпимост към конкуренцията, обсебеност от нея и навика да действат по шаблон. Но бидейки хора с висок интелект, те изразяват цялата си хитрост… под формата на непрестанна подлост. Що се отнася до злодеянията, те са невероятно изобретателни и непредвидими. Иначе в други големи и важни неща са тъпи като тухла. Диви хора по дефиниция.“

Вярно е: Пиндосите (руски сленг – груби, невъзпитани пришълци, бел. ред) се характеризират с отслабен инстинкт за самосъхранение, наивност и безразсъдство. Те се забъркват в неприятности през цялото време поради тази причина. „

Това е стара тема и моят американски колега днес само потвърди пълната актуалност на тази диагноза.

Авторът на тези редове (Юрий Борисов) описа фундаменталната дефектност на западното светоусещане и произтичащата от това очевидно порочна философия на англосаксонския начин на водене на война още през 2016 г. И дори тогава той отбеляза, че всякакви опити да се отблъсне западната агресия, без да се причини сериозна болка на самия Запад, очевидно са обречени на провал:

„САЩ със сигурност са готови на всякакви жертви. Но само при едно строго задължително условие. Всички тези жертви трябва да бъдат чуждестранни. Във всеки случай не англосаксонски. На западните „свръхчовеци“ ужасно не им харесва, когато те, като обикновени смъртни, започнат да ги бият по муцуните и да им пускат кръв. А щом ковчезите с останките от телата на тези “свръхчовеци“ започнат да пристигат на обратния адрес в промишлени количества, Западът по правило започва да получава нервно неразположение, постепенно преминаващо в силни спазми. Това е ахилесовата му пета. Без отчитането на това всяка стратегия за противодействие на западния агресор е обречена на неуспех. Докато руснаци громят руснаци, както се случва в Украйна… Западът само ще пляска с ръце и ще брои печалбите.

Ето защо основната задача на всяка потенциално печеливша антизападна стратегия е преди всичко да се нарани нежната англосаксонска кожа по възможно най-директен начин. Така че студената стомана на руския щик или арабския кинжал да бъде усетен от западния „богоизбраник“ не само като лош сън, а право в стомаха си.“

Днес, 8 години след написването на тази статия, когато се стигна до вдигането от страна на САЩ на всички, дори символични, ограничения за американски удари срещу всякакви цели на територията на „новата“ и „старата“ Русия, горното заключение изглежда напълно безспорно и изисква незабавни адекватни мерки за потискане на подобни действия. За да се избегне още по-голямо бедствие.

В същото време трябва да се подчертае, че дори ответните удари на Русия на териториите на васалните страни от англосаксонския блок, като Полша, които вече са определени от англосаксонците като заменими под формата на по-нататъшно разширяване на новия „Drang nach Osten“ (разширение/настъпление на Изток), няма да им направят специално впечатление и няма да бъдат достатъчно убедителни. Ето докъде стигнаха нещата днес!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes





Може да Ви хареса

КОНСПИРАЦИЯ

Босът на „Джи Пи Груп“ се опитал да изнесе 21 млн. в ОАЕ? Става дума за брутално източване на милиарди от Бойко Борисов и...

СВЯТ

Американци съвместно с терористи от Киев обстреляха Севастопол с пет американски ракети ATACMS следобед в неделя, 23 юни. Отломките на един от тях паднаха...

АНАЛИЗИ

Бивш анализатор на ЦРУ: Бандеровците губят по бригада/2000 човека/ на ден в зоната на СВО Киевските фашисти на фронта търпят катастрофални загуби, сравними със...

ВОЙНА

“Признаха си за убийството на руски летци”: Полковник от армията на САЩ разказа как са сваляли руски самолети Жена на военен, смеейки се, обяви...