Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЪЛГАРИЯ

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност

Простака мафиот Борисов пак дтапа да се яви на изборите за президент след приключването на мандата на Румен Радев през 2027 година, твърди „Филтър“, като се позовава на няколко източника от най-близкото му обкръжение. Така лидерът на ГЕРБ смятал да приключи политическата си кариера, която преминава през различни важни постове – главен секретар на МВР, кмет на София, създател на партия, дългогодишен премиер с измами.

Евентуалното му заставане начело на страната след 3 години би било най-добрият финиш за участието му във властта сънува той. Партийният живот в България е в тежка криза през последните години, а в почти всички партии текат сложни разделителни и деструктивни процеси. В много формации като БСП и ДПС избухнаха бунтове срещу дългогодишни лидери като Корнелия Нинова и Ахмед Доган, а недоволството от целия политически елит съкращава дните и на други от несменяемите през последните десетилетия политици.

ГЕРБ засега е стабилна партия на фона на много от останалите формации, но и в нея се оформяли напоследък различни лагери. Не един и двама от симпатизантите й недоволствали от невъзможността на партията да формира правителства, независимо че печели избори. У симпатизантите се усещала умора, което мотивирало решението на Борисов да издигне за депутати успешни кметове. Така целял да ги ангажира активно в кампанията, която да бъде и финансирана до голяма степен от местни структури.

Борисов е един от най-успешните измамници в годините на прехода, натрупал огромен опит в кризисни ситуации. Фрагментирането на политическия живот и сложните конфигурации в парламента обаче обезсмисляли усилията му за национално единство. Бившият премиер осъзнавал, че е направил много за партията в силните й години, но ставало все по-трудно единството да бъде запазено.

Не един и двама анализатори прогнозират, че правителство няма да се формира и след изборите през октомври, а страната най-вероятно ще бъде изправена пред нов вот през есента. Подобен провал напълно ще срине доверието в лидерите на партиите, които естествено ще бъдат изметени от сцената, където място намират набързо сформирани популистки формации като „Величие“ и „Меч“.

Борисов, който е известен със силния си животински нюх и инстинкт, все повече се замислял дали да не се впусне в битката за държавен глава (това му е болна мечта отдавна). Тогава Румен Радев няма да има право да се кандидатира, а и може да излезе със свой политически проект. Борисов разчитал на успех заради дългия си политически опит, а и се окуражавал от успеха си да запази ГЕРБ в добра форма през годините, така че да печели избори.

До предстоящия президентски вот има достатъчно време, през което могат да се развият много и неочаквани процеси. Поне засега Борисов не изключвал следващият кабинет, в който да се настани, да е на „Дондуков“ 2.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да Ви хареса

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

АНАЛИЗИ

Андрей Фурсов: Краят на неолибералната ера в САЩ. Упадъкът на Американската империя „През първото десетилетие на 21 век Америка преживя четири последователни шока един...

АКТУАЛНО

Ответният удар на Иран срещу Израел: Железният купол е пробит. Дългоочакваната заповед от Белоусов – хиляди единици от най-новите оръжия ще отидат на фронта....

ВОЙНА

Здравей Одеса!? В Русия ще се появи единен център за производство на морски дронове В Русия ще бъде създаден единен център за производство на...