Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Цените на петрола паднаха до нивата отпреди войната





Сорт Брент вече се търгува под 95 долара за барел, а американският бенчмарк – под 90 долара

Цените на петрола се понижиха до нивото си отпреди войната в Украйна поради опасения от глобална рецесия. Акциите пренебрегнаха тези притеснения, поскъпвайки преди данните за работните места в САЩ, които ще дадат още една представа за здравето на най-голямата икономика в света, пише Reuters.

Фючърсите на референтния суров петрол Брент достигнаха 94.4 долара за барел, а на американския лек суров петрол (WTI) – 88.70 долара за барел. И двата вида затвориха предишната сесия на най-ниските си нива от февруари.

Загубите се дължат отчасти на данните от сряда, показващи скок на запасите в САЩ миналата седмица.

Това е комбинация от данните за запасите и притеснения относно търсенето. Тъй като пазарът се тревожи за растежа повече от инфлацията, въпреки че инфлацията все още е основен проблем, цената на петрола се понижи“, каза Прашант Бхаяни, главен инвестиционен директор за Азия в BNP Paribas Wealth Management.

В друг предупредителен знак за глобалната икономика, внимателно наблюдаваната крива на доходността по държавните облигации на САЩ, измерваща разликата между доходността на 2- и 10-годишните съкровищни ​​облигации, достигна 39.2 базисни пункта за една нощ, най-дълбоката инверсия от 2000 г. насам.

Обърнатата крива често се разглежда като предвестник на рецесия.

В петък сутринта 10-годишната доходност беше 2.6865%, а двугодишната – 3.0509, оставяйки разликата между тях на ниво 36.6 базисни пункта.

Пазарът на облигации казва, че има доста голям шанс за рецесия, докато пазарът на акции е фокусиран върху данните за труда“, каза Бхаяни.

Най-широкият индекс на MSCI за азиатско-тихоокеанските акции извън Япония (.MIAPJ0000PUS) се повиши с 0.74%, подпомогнат от печалбите от на TSMC, който се повиши с 1.8%, възстановявайки позициите си, които беше изгубил по-рано през седмицата заради посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван.

Японският Nikkei спечели 0.43%.

Данните за заетостта в САЩ, които трябва да бъдат публикувани по-късно през деня, се очаква да покажат, че заетостта в неселскостопанския сектор се увеличава с 250 000 работни места миналия месец, след като през юни са се увеличили с 372 000.

Очакваме да видим забавяне на пазара на труда, така че ако има голямо изоставане, това най-накрая ще потвърди, че пазарът на труда се забавя и ще видим още покачвания на държавните ценни книжа на САЩ“, каза Бхаяни.

На валутните пазари индексът на долара, който измерва зелените пари спрямо шест основни конкурента, беше 105.86 пункта, като падна с 0.6% за една нощ заедно с падащата доходност в САЩ.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Шансовете да бъде съставено правителство вече не са толкова големи, както изглеждаха преди изборите Какво ще се случи в България в близките седмици, не...

ВОЙНА

Готови да пожертват 50 хиляди войници. Има два сценария на отмъщение за Севастопол Безпрецедентната по своята кръвожадност атака на украинските въоръжени сили на плажа...

СКАНДАЛ

Нарцисаа Борисов за снайперистите около дома му: Има сигнал от чужда служба, сигурно е Путин Мутрата Борисов заяви, че домът му е охраняван от...

КОНСПИРАЦИЯ

В Словакия е образувано наказателно дело във връзка с прехвърлянето на изтребители МиГ-29 в Украйна. Това съобщи военният министър Роберт Калиняк. Според него бившият...