Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Живеем в нов свят, Гинеколожка „отмени“ пазарната икономика





„Всички, които живеем тук, сме силно притеснени от случващото се. Започваме да живеем в нов свят. Преди дни Урсула фон дер Лайен „отмени“ пазарната икономика. Светът вече не е този на вчерашните клишета. Може би сега е моментът да отхвърлим тези, които знаем, че са безполезни и не работят за България.

Синдикат „Подкрепа“ анализира на редовния си конфедеративен съвет политическата обстановка в страната в навечерието на парламентарните избори. Президентът на сидниката Димитър Манолов предупреди, че устоите на този свят са поставени на риск.

Можем да ги заменим с нови“
Той коментира и днешния протест на работещите в регионалните здравни инспекции. „Не съм сигурен, че не могат да се отделят пари за РЗИ – тата. Най-често първите отговори към протестиращите са “Не“ и „Няма“.

От КТ „Подкрепа“ са обсъждали също здравния и образователния сектор. „Здравеопазването трябва да престане да бъде търговия, а трябва да стане грижа“, убеден е Димитър Манолов.

В образованието се вършат глупости, защото така се налага, обясни той. „Трябва да се разкъса порочния кръг в образованието. Схемата е такава – „дайте децата си при нас, за да получим пари“. Така се създават недъзи в образованието. Външни фактори му влияят. Дава се възможността децата в училище да правят каквото си искат“.

Не бива да изоставяме ежедневните си проблеми, заслепени от външните фактори и заплахи, убеден е президентът на КТ „Подкрепа“. „Има неща, на които трябва да повлияем. Например това, което се налага на българската енергетика, е породено от идеологически фанатизъм. Имаме шанс, че все още произвеждаме повече енергия, отколкото потребяваме, при това на относително прилична цена“.

Казват ни, че имаме план за възстановяване и развитие, а срещу него ще вземем няколко милиарда лева, напомни синдикалният лидер. „Съгласно него, когато Германия си отваря ТЕЦ-овете, ние трябва да ги затваряме. Направихме сметка, че за половин година нашата въглищна енергетика изкарва парите, предвидени в този план.

Трябва ли да ликвидираме държавата си, за да угодим на някой алчен олигарх, който иска да открадне няколко милиарда лева?!“

И при тази предизборна кампания, както и предишните, Манолов избягва срещите с политици. „В България няма дебат за политика. Най-много се лъже след лов и преди избори, казва Бисмарк“.





Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Васил Терзиев: Имам усещане за нови кметски избори в София. Има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо Кметът на София Васил...

БЪЛГАРИЯ

НСО се превърна в частна охранителна фирма, обслужваща силните на деня и техните семейства Кой кого заплашва и дали въобще го заплашва, и къде...

ПОЛИТИКА

Опитвал се да убеди бившата лидерка на червената партия да се отцепи и стане независим депутат Седесарят Калоян Методиев, който е сред най-близките хора...

ПОЛИТИКА

Шансовете да бъде съставено правителство вече не са толкова големи, както изглеждаха преди изборите Какво ще се случи в България в близките седмици, не...