Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Народът ще си брои стотинките, за да си плати сметките за ток, вода и парно през зимата





ТРЪПКА НА ОЧАКВАНЕ

Интересно, из фейса не виждам никаква тръпка на радостно очакване от конституирането на 48-то Народно събрание. Освен споменаванията на роднини на депутатите, няма почти никакви новини за това събитие. След като позатихнаха страстите около Н.П.Митрофанова и Зеленски, народът кротко чака поредния цирк.

Тези, които си въобразяват, че депутатите ей ся ще се заемат с народните дела, дълбоко се лъжат. На първо място ще си избират председател, след това ще си правят правилник и ще си избират членове на комисиите и за постове в Народното събрание. Трябва да се приеме първо правилника, а чак след това ще заработят и комисиите. Хаосът ще е пълен, а новите законопроекти ще трябва чисто технически да поотлежат, докато влязат в пленарна зала.

Законът за държавния бюджет и другите два бюджета – на ДОО и НЗОК, вероятно пак ще се гледат догодина, ако изобщо успеят да се гледат. Голяма част от новите депутати няма да знаят въобще за какво става дума. Общо взето, бюджетът ще е отново лов на шарани в кално езеро. Финансова политика отдавна няма, всичко се прави ад хок. И в името на следващите избори.

След като си разпределят задните части по съответните кресла, депутатите най-вероятно ще се заемат и с другите постове в държавата. Все още висят неизбрани доста апетитни длъжности, председатели на комисии, агенции и прочие. При този състав на парламента, вероятно за всеки „наш“ човек на поста, ще текат бесни преговори и мръсни договорки.
А народът ще си брои стотинките, за да си плати сметките за ток, вода и парно през зимата. След като се наработят порядъчно месец и половина, депутатите ще излязат в коледна ваканция. Най-вероятно и това ще е краят на парламента, освен ако не направят зверски компромиси и не изберат поне временно правителство, което да направи съответните зулуми, докато на всички не им писне и не му поискат оставката.

По-вероятно е да не се разберат и януари отново да сме на избори, като партиите взаимно ще се обвиняват за провала и ще ни убеждават как трябва точно тях да изберем с мнозинство, за да има стабилно управление. Междувременно ще се похарчили няколко десетки, ако не и стотици милиони за целия тоя кеф….
Елена Гунчева-Гривова





Може да Ви хареса

БЪЛГАРИЯ

НСО се превърна в частна охранителна фирма, обслужваща силните на деня и техните семейства Кой кого заплашва и дали въобще го заплашва, и къде...

ПОЛИТИКА

Опитвал се да убеди бившата лидерка на червената партия да се отцепи и стане независим депутат Седесарят Калоян Методиев, който е сред най-близките хора...

ПОЛИТИКА

Шансовете да бъде съставено правителство вече не са толкова големи, както изглеждаха преди изборите Какво ще се случи в България в близките седмици, не...

БАНКЕРЪ

Комисията Антикорупция удари подуправителя на Централната банка, който е номинация на ПП-ДБ Управляваната от ГЕРБ и ДПС Комисията за противодействие на корупцията днес уведоми...