Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

А1 купува bTV за милиарди





Ажиотажът (спекулативна треска на стоковите пазари и финансови борси. Ажиотаж има в период на подем, непосредствено предшестващ икономическа криза, б.ред.) около продажбата на една от най-големите частни телевизии bTV , която е сред коментираните теми напоследък, става още по-голям.

На сцената обаче излиза още един потенциален купувач, а вероятността сделката да бъде сключена тъкмо с него, става все по-голяма, научи „Филтър“ от два независими източника.

Кандидат-купувачът на bTV е телекомуникационният оператор „А1 България”, който предлага мобилни и телефонни услуги и интернет, а също така интерактивна, цифрова и сателитна телевизия и е собственик на четири спортни канала с марката МАХ Sport.

От 2017 година предприятието е собственост на „А1 Телеком Аустрия Груп”, европейския клон на мексиканската далекосъобщителна компания „Америка Мовил” в съдружие с правителството на Австрия.

През 2021 г. „А1 България” отчете приходи от 574,1 млн. евро, а главно действащо лице за осъществяването на сделката с bTV е директорът на компанията в България Александър Димитров.

Телевизията бе купена през 2020 г. от РРF Group на чешкия милиардер Петр Келнер, който загина при инцидент с хеликоптер през следващата година.

Ако покупката сега се осъществи, телекомуникационната компания А1 ще притежава и телевизия, както United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, е собственик на Vivacom и медийната компания „Нова Броудкастинг Груп”.

През миналия месец обаче се появи информация, че United Group планира да продаде част от мобилната си мрежа в търсене на бърза ликвидност.

По информация на специализираната платформа Merger-Market компанията е наела инвестиционната банка Goldman Sachs, за да намери купувачи на активите.

Твърди се, че вече са изпратени писма до потенциални заинтересовани страни, а очакванията са първите оферти да дойдат преди Коледа. Информацията идва на фона на поскъпващите облигации на United Group заради високата инфлация и все по-високите лихви.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СКАНДАЛ

След атаката срещу Севастопол с пет американски ракети ATACMS, САЩ глътнаха повечко вода и се задавиха. Задграничната преса, да не говорим за същността на...

АНАЛИЗИ

Няма сълзи за загиналите по плажовете на Севастопол. Но дойде време да поговорим за основното: как ще отговорим? Защото символичен отговор като още една...

ВОЙНА

Забранено е да се свалят американските дронове: Телефонното обаждане, след което руското ПВО изпадна в хипноза Но дроновете продължават да убивт стотици руснаци, ЗАЩО???...