Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Няма логика горивото да е скъпо, защото барелът е по-евтин от 2012 година и 2008 година

Кабинетът “Петков” и бензиностанциите ни цакат с помощта от 25 стотинки за горивата!

Нито синдикатите, нито работодателите подкрепят бюджета и има защо. Там няма компенсации за бизнеса и ще трябва да ходят и да им се молят. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова тв.

“Какво значи антикризисни мерки? Кризата е свързана с цените. Този бюджет гарантира, че цените ще се покачват. Защо компенсацията за тока не се заложи в бюджета, за да има някаква сила”, попита той.

“25 стотинки за гориво е много интересна тема. Това го няма в Бюджета. Щяло да бъде в Закона за енергетиката. Какво толкова е станало, че горивото наближава 3,50 лева. Когато правителството обяви, че ще дава тази помощ, бензиностанциите вдигнаха още повече цените”, заяви още народният представител.

“Няма логика горивото да е скъпо, защото барелът е по-евтин от 2012 година и 2008 година. Рекордът му е бил 2008 година, когато е бил над 200 долара. Цената на горивото има три основни компонента – петрол, акцизи и ДДС. ДДС е 20% и не се е променило. Акцизът е един и същ. Петролът единствено е различен”, каза той.

“Защо обаче сега при по-евтиния петрол, горивото е по-скъпо. Когато бензиностанциите разбраха, че ще има помощ 25ст., веднага измислиха как да ги приберат. Аз бях министър през 2012 година и журналисти ме преследваха и ме питаха може ли цената да стане 3 лв. Казвах, че е възможно, но само ако барелът стане 150 долара. Тя никога не докосна тази цифра”, обясни Делян Добрев.

Той каза, че според него хората с ниски доходи трябва да получават ваучери за горивата и ГЕРБ ще предложи това в Народното събрание (НС).

Подходяща музика за любителите на йога.

Може да Ви хареса

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...

АНАЛИЗИ

Андрей Фурсов: Краят на неолибералната ера в САЩ. Упадъкът на Американската империя „През първото десетилетие на 21 век Америка преживя четири последователни шока един...

БЪЛГАРИЯ

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби), с което одобри подписването...