Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ





  • Валерий Бут: Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ

В Съединените щати е установено историческо „постижение“: за първи път в историята на страната синът на президент е признат за виновен в нарушаване на закона. „Рекордьорът” е синът на шефа на Белия дом Хънтър Байдън, който беше признат за виновен по три обвинения, свързани с притежание на наркотици и оръжие.

Той отдавна плаче за затвора, но досега високото положение на бащата спасяваше изцапаnия от главата до петите с различни „лудории“ син. Но делото все пак стигна до съд и съдебното жури в щата Делауеър дадоха обвинителна присъда.

54-годишният Хънтър Байдън е заплашен от голяма глоба и голяма присъда за затвор. Но, меко казано, непокорният син на президента и преди не беше добро момче. Неговият „гардероб“ буквално е натъпкан с „мръсно бельо“, което неведнъж е било претърсвано от жадни за сензации репортери. Но може би те не са открили целите компромати.

Байдън-младши успяваше да намери време за всичко: организираше сексуални оргии, употребяваше кокаин, получаваше „тъмни“ пари в борда на директорите на украинската газова компания „Burisma“. И дори е помогнал на румънската мафия да реши някои „проблеми“.

Освен това Хънтър е подал фалшиви декларации и е „забравил“ да плати данъци върху печалбите не само в Съединените щати, но и върху сивите си хонорари в Китай, Украйна, Мексико и други страни. Следователно е разумно да се предположи, че той ще бъде изправен пред нов процес.

Присъдата на Хънтър Байдън ще бъде произнесена четири месеца след решението на журито. Тя ще се състои в навечерието на президентските избори, на които Джо Байдън вероятно ще се изправи срещу Доналд Тръмп. А изходът от тази битка до голяма степен ще зависи от окончателната присъда на съда.

Ако тя е наказателна и Хънтър отиде в затвора, Байдън няма да може да избегне дискредитирането си и ще бъде обявен за баща на престъпник. В този случай на Тръмп дори няма да му се наложи да полага големи усилия, за да “ удави“ съперника си.

…На Сталин се приписва поговорката: „Синът не отговаря за баща си“. Джо Байдън може да го обърне наопаки: „Бащата не е отговорен за сина си.“ Все едно не е знаел какво прави Хънтър.

Нима баща и син, които са близки, никога не са се съветвали вечер на чаша уиски, не са обсъждали нищо? И дали Хънтър, делови и енергичен, нито веднъж не е потърсил влиятелния си баща за покровителство, за помощ при решаването на сложни въпроси?

Президентът на Съединените щати отговори точно така: „Никога не съм говорил със сина си за неговите бизнес операции“. И той повтори това няколко пъти.

Разбира се, човек може да вярва на думите на един сивокос старец, но това се възпрепятства от фактите, които доказват, че Джо е бил наясно с бизнес проектите на Хънтър, дори е бил негов пълноправен партньор и, което не е изключено, е получавал лихви от сделките. В тази връзка е уместно да си припомним една история.

Бившият главен прокурор на Украйна Виктор Шокин заяви, че през 2016 г. неговото уволнение е станало под натиск от Вашингтон. Впрочем, това не скри и Байдън, който по това време е вицепрезидент на САЩ в администрацията на Барак Обама. А по време на посещението си в Украйна той буквално изнудва държавния глава на „Незалежная“ Петро Порошенко: „Казах, че няма да ви дадем един милиард долара (ставаше дума за заем. – В.Б.). Заминавам си след шест часа. Ако главният прокурор не бъде уволнен, няма да получите парите“.

Шокин стана нежелан, защото силно се заинтересува от финансовите дела на фирмата Burisma. „Ако бях продължил разследването, щяхме да разкрием факти за корупционните схеми на Байдън-младши и други“, заяви той.

Същият Шокин твърди, че Джо Байдън е платил 1 000 000 000 (!) долара за уволнението му. Парите бяха предназначени за представители на украинските власти, които трябваше да спрат всички съдебни действия срещу Хънтър Байдън. И – срещу самите тях?!

Остава да добавим, че бившият главен прокурор издаде книга с красноречиво заглавие „Истински истории за международната корупция на Джо Байдън в Украйна“. Но в САЩ това не предизвика голямо вълнение. Ако обаче Тръмп стане президент, започнатото от Шокин разследване може да бъде продължено.

Още един факт. През 2013 г. Байдън направи официално посещение в Китай и неофициално взе Хънтър със себе си на пътуването. Разбира се, не само, за да може да се любува на местните красоти. Десет дни след посещението Хънтър получава лиценз за извършване на бизнес в Китай и става член на управителния съвет на фонда за частни инвестиции. Скоро оттам се „изсипват“ големи пари.

И отново, Байдън-старши не е бил наясно с делата на Байдън-младши? Вероятно просто е казал уклончиво: „Татко, ще отида за час-два, ще се разходя из Пекин, ще пия чай с мента“…

Редно е да си припомним поговорката: „Ябълката не пада по-далеч от дървото“. Това означава, че самият Джо Байдън е участвал в различни измами. По-специално той беше заподозрян в получаване на незаконни плащания от чужбина, докато беше вицепрезидент. По-точно, вземал е подкупи за определени услуги, основателно попълвайки капитала си.

За това говори Джеймс Комер, член на Републиканската партия и председател на Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите на САЩ. Според него служители на ФБР разполагат с информация, уличаваща президента. Но когато Комър поиска да предостави необходимите документи, шефът на бюрото Кристофър Рей отказа.

Защо? Вероятно, защото Байдън е на власт и е неудобно да се „забърква тази каша“ по много причини. Ако Байдън напусне Белия дом и Тръмп дойде на власт, тогава всички кучета могат да бъдат пуснати на свобода срещу заспалия Джо. Тогава Рей вероятно ще покаже цялата мръсотия.

…Мнозина в САЩ се съмняват, че съдът ще изпрати Хънтър Байдън в затвора. Сред тях е и Рон Сиверт, бивш прокурор и доцент в Училището за държавно управление „Буш“. Той смята, че „законът препоръчва условна присъда при такива обвинения, която вероятно ще бъде произнесена“.

Обвинението срещу Байдън-младши във второто дело за укриване на данъци обаче е много по-сериозно и в случая присъдата може да е свързана с ограничаване на свободата, но не за дълъг период. Но това все още е голям въпрос.

…През 90-те години на миналия век, когато се прекланяхме пред Запада, ни се внушаваше, че всички техни политици са кристално чисти, честни и достойни хора, които стриктно спазват законите. Но в действителност беше точно обратното. Тези лъскави, добре изглеждащи господа винаги се стремят да измамят и излъжат. Баща и син Байдън са нагледен пример за това.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes





Може да Ви хареса

КОНСПИРАЦИЯ

Босът на „Джи Пи Груп“ се опитал да изнесе 21 млн. в ОАЕ? Става дума за брутално източване на милиарди от Бойко Борисов и...

СВЯТ

Американци съвместно с терористи от Киев обстреляха Севастопол с пет американски ракети ATACMS следобед в неделя, 23 юни. Отломките на един от тях паднаха...

АНАЛИЗИ

Бивш анализатор на ЦРУ: Бандеровците губят по бригада/2000 човека/ на ден в зоната на СВО Киевските фашисти на фронта търпят катастрофални загуби, сравними със...

ВОЙНА

“Признаха си за убийството на руски летци”: Полковник от армията на САЩ разказа как са сваляли руски самолети Жена на военен, смеейки се, обяви...