Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

РАЗНИ

БСП – ВРЪХ НА ЛИЦЕМЕРИЕТО И КЛИЕНТЕЛИЗМА!

《БСП и коронавирусът – между лицемерието и рахатлъка》

Уж на шега, но не съвсем вчера споделих във Фейсбук учудването си, че от парламентарната група на БСП още не са призовали да се намали партийната субсидия от 8 лева /която сами си поискаха и получиха/ в името на най-тежко засегнатите от коронавируса.
А защо наистина не го направят? Трябват им пари за вътрешнопартийна /доста безсмислена/ изборна кампания? Или имат да връщат стари дългове?
А бяха времена далеч по-спокойни без вируси и зарази, в които Корнелия Нинова популистки обеща да си дарява половината заплата, вече не помня за какво.
Къде сте сега?
В същото време от парламентарната трибуна се леят неизпълними и сърцераздирателни предложения да не си плащаме тока, водата и парното, тече и лицемерна загриженост за бедните, безработните или тези, които временно ще изпитат неудобство от небивалата и непозната криза.
Пак там призивите са да се харчи, без да се мисли откъде ще се вземе. А като цяло работата е: „Кой ще ни даде пари“!
Ето сега, в центъра на кризата е време БСП да покаже извън помпозните изявления, мнения, позиции и т.н. от парламентарната трибуна дали наистина е столетна партия с грижа за бедния, онеправдания и експлоатирания.
Ето сега е време да се покаже загрижеността към най-многобройната част от електората си – пенсионерите, възрастните самотни и бедни хора.
Как? Ами помислете малко – от какво имат нужда сега? Защо например оставяте държавата да се справя с нарасналата не в проценти, а в пъти работа на социалния патронаж? Защо по места не организирате доброволци да се грижат за възрастните хора? Защо не мобилизирате структурите си за тяхното обслужване.
Погледнете – другите комунисти от ГЕРБ усетиха проблем с кръводаряването и веднага се обърнаха към структурите си с призив да дарят кръв. Вие къде дремете?
Или се раздвоявате между лицемерните публични призиви към правителството да спасява положението и рахатлъка на сеирджийската опозиция?
И изобщо някой дари ли нещо досега? Кой не може да отдели средства – Георги Гергов ли? Или Весела Лечева? Или кандидат-председателя Кирил Добрев? Може би и Румен Овчаров го е закъсал с джобните…
Изобщо – къде ви отиде солидарността?
Покажете не само на думи, но и на практика, че наистина се грижите за електората си, защото досега от 10 години все търчите след вятъра и яхвате куци магарета.
Големите партии, подобно на централната власт институции имат структури във всички общини. Тези структури се използват най-усилено в предизборни кампании и най-често за политически противоборства.
Но в условията на непозната по мащабите си криза могат да свършат и някоя полезна обществена работа. Носи дивиденети, повече от кресливите медийни заклинания.
Gendo

Може да Ви хареса

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...

АНАЛИЗИ

Андрей Фурсов: Краят на неолибералната ера в САЩ. Упадъкът на Американската империя „През първото десетилетие на 21 век Америка преживя четири последователни шока един...

БЪЛГАРИЯ

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби), с което одобри подписването...