Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

РАЗНИ

Следите ли какво се случва във Франция?





  • Протести, арести, побоища – все демократични практики!
  • Както се пееше в една песничка – весело е, хубаво е и отвсякъде се чува музика!
  • Къде са специалните пратеници на националните високобюджетни телевизии?

Или когато те арестуват и пребият демократи няма проблем – заслужил си си го.

Но ако в Беларус ударят един шамар на някой перверзно разголен на публично място маниак, хомосексуалист веднага започват извънредните емисии и три дни се нищят “диктаторските” методи на сатрапа Лукашенко!

Ей демократи Бойкикиеви, къде сте? Или за тези неща очи и уши нямате?



Франция отмени развлекателните събития заради безредиците

Най-малко 667 души са арестувани в безредиците

Във Франция имаше безредици за трета поредна нощ, след като 17-годишен младеж от алжирски произход бе застрелян от полицай, предаде ДПА. Безредици във връзка със смъртта на младежа имаше в региона на Париж, в други френски градове и дори в Белгия.

Арестувани са най-малко 667 души, от които 242 в района на Париж, съобщи рано тази сутрин телевизия Бе Еф Ем, като се позова на източници, близки до вътрешното министерство. Повечето от задържаните са между 14- и 18-годишни.

Министърът по въпросите на жилищната политика Оливие Клайн обяви в ранния следобед ефира на тв BFM, че е възможно да бъде обявено извънредно положение. Президентът Макрон напусна предсрочно заседанието на Европейския съвет в Брюксел, за да се включи в заседанието на правителството в Париж.

В крайна сметка правителството реши да отмени развлекателните събития в градовете и районите, където протестите са най-интензивни, за да стихнат безредиците. Макрон заяви, че властите ще установят онези, които призовават за бунт в социалните мрежи.

Майката на убития младеж каза, че смята убийството на сина си за расистко мотивирано, но не таи злоба срещу полицията като цяло. „Не обвинявам полицията, обвинявам един човек: този, който отне живота на сина ми“, каза Муния пред канал France 5 в първото си медийно интервю след стрелбата във вторник сутринта. “Имам приятели, които са офицери. Те са напълно зад мен… не са съгласни с това, което се случи”, подчерта тя.

Муния смята, че 38-годишният полицай, който е обвинен в умишлено убийство, е имал други начини да контролира сина й, който е бил зад волана на мощен мерцедес без книжка. “Нямаше нужда да убива сина ми. Куршум? Толкова близо до гърдите му? Не, не”, каза през сълзи самотната майка, представена като служителка в медицинския сектор.

Банков клон в парижкото предградие Нантер бе подпален снощи, като пламъците обхванаха и намиращи се над него жилищни помещения. Пожарникарите се справиха с пожара и няма пострадали.

Хиляди хора излязоха на демонстрация в Нантер с искане за справедливост след смъртта на младежа. Бързо се стигна до сблъсъци между демонстранти и полицията, съобщават в. “Паризиен” и Бе Еф Ем. Служители на реда бяха замеряни с коктейли “Молотов”, докато хеликоптери прелитаха в небето. На място пристигнаха специални части. Арестувани са 19 души. В пристанищния град Марсилия стотици демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията, като имаше случаи на разграбване на магазини.

В Лил, Лион и Бордо бяха разположени специални полицейски части.

Протестиращи и полиция са влезли в сблъсъци в Брюксел снощи, съобщиха местни медии. В белгийската столица снощи е бил запален поне един автомобил и са нанесени други материални щети. Задържани са трийсетина непълнолетни участници в проявата.

Протестиращите в Брюксел са се събрали в отговор на призив в социалните мрежи. Уточнява се, че около полунощ силите на реда са овладели обстановката, но се е наложило да бъдат предприети промени в работата на градския транспорт.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен обяви по-рано, че властите разполагат 40 хиляди полицаи из цяла Франция, за да бъде сложен край на безредиците.

Френският президент Еманюел Макрон окачестви смъртта на младежа като “необяснима и неизвинима”. Прокуратурата повдигна обвинение на полицая убил младежа. В същото време той разкритикува вчера насилието срещу “институциите и републиката”, което според него е необосновано.

Президентът Макрон и жена му бяха заснети на концерт на Елтън Джон в Париж и това вбеси опозицията, която заяви, че “Макрон се държи незряло”.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

ВОЙНА

20 часа на ден без ток. Украинците се подготвят не само за студ, но и за мрачна зима. Киев вече е изчислил щетите, нанесени...

АКТУАЛНО

◾️Крайнодясното Национално обединение Марин Льо Пен води в първия тур на парламентарните избори във Франция. Второто място заема алиансът на левите сили, третото е...

СКАНДАЛ

Измама за €30 млн. с избора на строител на газовата връзка със Сърбия, каква е ролята на мъжа на пиарката на Бойко Севделина Арнаудова?...

ПОЛИТИКА

Спонсорите на Демократическата партия обсъждат възможността американският лидер Джо Байдън да бъде премахнат от списъка с кандидат-президенти дори против волята му на фона на...