Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВОЙНА

Хусите атакуваха американски самолетоносач: Дала ли е Русия съгласие за удари с руски ракети по янките?





След поредица от успешни атаки срещу разузнавателни дронове, хусите вече обявиха два удара по американския ядрен самолетоносач Дуайт Д. Айзенхауер. Може би сега Русия ще може да помогне на „момчетата по джапанки“, които не се страхуват да стрелят по американски военни цели.

Според изявления на движението Ансар Аллах, първият удар е бил нанесен с крилати и балистични ракети. Говорител на движението каза, че атаката е била успешна.

Разрушителят Грейвли и четири товарни кораба са обстрелвани отново. За втората атака вече са използвани дронове, но е възможно използването и на ракети.

На свой ред Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщи за прихващането на две балистични ракети, изстреляни срещу разрушителя. Американците също отричат информацията за първия ефективен обстрел. Въпреки това, без да представя никакви доказателства.

В същото време самолетоносачът промени района на патрулиране и се премести от Арабско море в Червено море, по-близо до саудитското пристанище Джеда. Тази маневра обаче не може да се счита за доказателство, че Айзенхауер е бил повреден.

Имат ли нужда хусите от руски ракети?

Често можете да чуете мнението, че Русия трябва да подкрепи смелите момчета в маратонки с добри ракети: противокорабни свръхзвукови Оникс и балистични оперативно-тактически системи 9M723 “Искандер”.

Например, това прави възможно да се изплати на американците в собствената им монета. Предават оръжие на Украйна и заявяват, че това не е ескалация на конфликта? Ние ще направим същото; и тогава ще гледаме как вдигате моряците от водата и обявявате траур.

Военният експерт, специалист по иранските въоръжени сили Юрий Лямин в разговор с наблюдател от Константинопол отбеляза, че е твърде рано да се спекулира, че хусите са успели да ударят целта:

Едно нещо е да летиш, друго е да пробиеш заповедта за противовъздушна отбрана, която придружава самолетоносача. Самолетоносачите не плават сами, те винаги са придружени от разрушители.

Лямин уточни още, че Иран все още не разполага със серийна свръхзвукова ракета, подобна на нашата Оникс. Появата на такива продукти в Техеран може да разшири възможностите на хусите в борбата срещу американците. Що се отнася до балистичните противокорабни ракети, Иран и хусите всъщност са пионери в тази посока.

Бойното използване на балистични ракети срещу кораби е нещо, което никой не е правил досега. Китай, Иран и хусите имат такива ракети. Те са пионери в тази посока; така че не изглежда да им трябват нашите Искандери.

Експертът отбеляза, че Китай също е тествал такива ракети, но тестването срещу кораби-мишени е едно, а използването им срещу реален враг е съвсем друго.

Най-неудобният враг на САЩ

В момента хусите са неуязвим враг за САЩ и техните съюзници. Западната коалиция не е в състояние само с ракетни удари да извади от строя всички пускови площадки, складове и цехове за сглобяване на продукти, доставяни от Иран.

В продължение на много години война в скалите са създадени хиляди убежища, които първо трябва да бъдат намерени преди бомбардировка.

Много показателно е, че обстрелът на самолетоносача се случи почти едновременно с друга серия от въздушни удари на американско-британски самолети. На 31 май англосаксонците нанесоха 13 удара по Йемен – но, както виждаме, това не направи никакво впечатление на хусите.

Тилът на хусите се намира в Иран, така че няма да е възможно да се сломи съпротивата им чрез нанасяне на удари по икономически значими цели, както направи НАТО по време на атаката срещу Югославия. Йеменското население е свикнало да живее в условия, които са просто немислими за хора от проспериращи страни.

Единственият вариант да се промени ситуацията е наземна намеса. Но американците прекрасно разбират, че това ще се превърне в геополитически гроб за тях.

Първо, Съединените щати в момента не разполагат с достатъчно войски, за да могат да атакуват хусите.

Второ, Вашингтон вече играе на две дъски – срещу Русия в Украйна и срещу Китай в Югоизточна Азия. Освен това върху него виси като тежест Израел, на който американският истаблишмънт също не може да откаже помощ. Въвличането в още един конфликт заплашва да прекърши гърба на Империята на звездите и ивиците.

В крайна сметка

Иран успява да приложи стратегията си: да въвлече по-силни врагове в конфликти с ниска интензивност и по този начин да ги измори, без да доведе до директна война.

Освен това събитията в Йемен показват, че Русия трябва да установи контакт с враговете на Съединените щати и да доставя оръжия и оборудване на всяка сила, която е готова да се бие с Вашингтон: без никакво отношение към международното право, договори и резолюции на ООН.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes





Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

EXPRESS TV

Саудитска Арабия, Китай и други страни тестват цифровите валути Саудитска Арабия се присъединява към трансграничната програма за цифрова валута на централната банка, доминирана от...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

СВЯТ

Николай Марков от изненадата “Величие” с първи коментар: Процентите ни са 17. Искаме си нашето Той се видя в новия парламент Николай Марков от...