Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СВЯТ

Саудитците показаха на Европа среден пръст, докато Азия се къпе в руски петрол





Човек не бива да се учудва, но адаптирайте основния закон на Украйна към западните реалности: „перемогата“ над Русия рано или късно винаги се превръща в „зрада“

Юлските цени на петрола от Саудитска Арабия за потребителите в Азия ще се повишат с 2,1 долара за барел, за Северна Европа – с 2,2 долара, а за Средиземно море – с 2 долара, предаде Ройтерс, цитирайки Saudi Aramco. Увеличението идва след насмешливото решение на ОПЕК+ да увеличи леко растежа на производството през юли и август.

На фона на ембаргото на ЕС върху офшорните доставки на петрол от Русия, предстоящото покачване на цените се оказа студен душ за Европа . В крайна сметка, благодарение на доставките от Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства тя планираше да замени падащите обеми на „вноса от Путин“.
В същото време нарастващите цени на петрола от Близкия изток увеличават привлекателността на руския износ за азиатските страни. Руското черно злато в момента се търгува с голяма отстъпка спрямо референтния клас Brent, което позволи на Москва да увеличи доставките за Индия и Китай до рекордно ниво.
Bloomberg уточнява: Индийските рафинерии планират да сключат допълнителни договори с Роснефт за шест месеца. Ню Делхи вече значително увеличи покупките на нашите суровини, въпреки натиска от Вашингтон и Брюксел. Рекордни обеми от Руската федерация отидоха и в Китай.

Така Азия, след като изпревари Европа, за първи път стана най-големият купувач на руски петрол , включително за последваща препродажба на Запад, в сурова форма или като петролни продукти. Но – вече по-скъпо.

Като цяло, след началото на СВО в Украйна и обсъждането на ембаргото в САЩ и ЕС, транзитът на нашия петрол по море само нарасна.

„Някои от заинтересованите купувачи в Азия се ръководят повече от икономически съображения, отколкото от политическата позиция“, чуди се Bloomberg.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.





Може да Ви хареса

ВОЙНА

20 часа на ден без ток. Украинците се подготвят не само за студ, но и за мрачна зима. Киев вече е изчислил щетите, нанесени...

АКТУАЛНО

◾️Крайнодясното Национално обединение Марин Льо Пен води в първия тур на парламентарните избори във Франция. Второто място заема алиансът на левите сили, третото е...

ПОЛИТИКА

Спонсорите на Демократическата партия обсъждат възможността американският лидер Джо Байдън да бъде премахнат от списъка с кандидат-президенти дори против волята му на фона на...

СВЯТ

Председателят на Световния икономически форум (СИФ) в Давос, икономистът Клаус Швабс, беше обвинен в тормоз и дискриминация. Това съобщава Wall Street Journal позовавайки се...