Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СВЯТ

САЩ стана най голямата финансова пирамида на галактиката





Байдън подписа вдигане на дълга на САЩ над 31,4 трилиона долара

Американският президент Джо Байдън подписа закона, с който се увеличава тавана на дълга на САЩ от 31,4 трлн. долара и се избягва опасността страната да изпадне в безпрецедентен дефолт, предаде Ройтерс.

Камарата на представителите и Сенатът приеха закона тази седмица, след като Байдън и председателят на долната камара на американския Конгрес Кевин Маккарти постигнаха споразумение след тежки преговори.

Американското министерство на финансите предупреди, че няма да може да покрива задълженията си считано от 5 юни, ако дотогава Конгресът не приеме важния закон.

Конгресът на САЩ одобри с огромно мнозинство сделката за дълга

Споразумението за отлагане на лимита на дълга бе гласувано с 314 гласа “за” и 117 “против”

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри с огромно мнозинство споразумение за отлагане на лимита на дълга, което намалява риска от дефолт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Текстът трябва да бъде приет и от Сената и след това да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Камарата на представителите одобри законопроекта, който е резултат от продължилите седмици преговори между Байдън и председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, с 314 гласа “за” и 117 “против”.

Законопроектът предвижда ограничаване на някои разходи, които не включват тези за отбрана, и отлагане на плащането на дълга за две години. По този начин федералният дефицит ще бъде намален с около 1,5 трилиона долара през следващото десетилетие, сочат данните на бюджетна служба на Конгреса.

“Това споразумение е добра новина за американския народ и американската икономика”, заяви Байдън след гласуването. “Призовавам Сената да го приеме възможно най-бързо, за да мога да го подпиша като закон”, допълни американският президент.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СКАНДАЛ

След атаката срещу Севастопол с пет американски ракети ATACMS, САЩ глътнаха повечко вода и се задавиха. Задграничната преса, да не говорим за същността на...

АНАЛИЗИ

Няма сълзи за загиналите по плажовете на Севастопол. Но дойде време да поговорим за основното: как ще отговорим? Защото символичен отговор като още една...

ВОЙНА

Забранено е да се свалят американските дронове: Телефонното обаждане, след което руското ПВО изпадна в хипноза Но дроновете продължават да убивт стотици руснаци, ЗАЩО???...