Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СВЯТ

„Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван все още не беше потвърдена информацията от ливанската шиитска организация Хизбула, че лидерът ѝ Хасан Насрала е убет по време на бомбардировките на Израел над Бейрут. Това не променя изводите му направени в текста:

Ясна декларация на Нетаняху – „Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“
Радикалните атлантици развалиха играта на всички в Близкия изток: На „колективният Байдън, на Тръмп, на Камала Харис и нейните кукловоди, на иранците, на европейците, а също и на китайците.

Не е необходимо да се описват надълго и нашироко последиците от удара на Израел над Бейрут и евентуалното убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала. Към късната сутрин на 28 септември ситуацията не е ясна, освен че той изглежда е бил в атакувания бункер. Известно е, че дъщерята на Насрала е убита, а може би самият той е убит, или ранен. Но ние зваем, че най-лошото нещо са „ранените животни“, вкарани в ъгъла. Изхождайки от анализа от факта, че дори Насрала да не е умрял, той е дееспособен.

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала е убит

Въобще, колкото и сериозно да беше политическото заявление на израелците, толкова несериозно беше и по-нататъшното поведение на противниците им. Първо, публикувна е снимки от хотел в Ню Йорк, където Нетаняху уж „дава заповед“ за удар. Ясно изявление, демонстрация преди всичко. Пред американците срещу тяхното самочувствие за всемогъщество. Ясна декларация – Зад мен стоят сили, по-силни от

Белия дом. И тогава….

На теория, пълноценна сухопътна операция след такъв удар трябваше да започне точно в четири сутринта“ И – не последва. Наземната операция е неизбежна, но действията на Израел стават все по-нелогични. Води се странна борба.

Въздушна атака от Израел

Останалата част от ситуацията е ясна и дори някак безинтересна. Съединените щати и Иран, които са във взаимен дипломатически танц, се опитват да постигнат деескалация на всяка цена..

С други думи, те правят приблизително същото нещо в Близкия изток, както и в Украйна. И логиката им е ясна – хаосът, дивото поле е хранителна среда за появата на нова Британска империя (която изобщо няма да бъде „британска“ в класическия смисъл), а ще бъде агресивен чистач, който иска да спечели от останките от разлагащия се американоцентризъм. В Украйна и Западна Евразия този мършояд още не е изял всичко, няма защо да се самозалъгваме.

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис

Радикалните атлантици развалиха играта на всички в Близкия изток: на колективния Байдън, Тръмп и особено на Камала Харис и нейните кукловоди, на иранците, и на европейците .На китайците също, колкото и да се опитваше Пекин да седне по средта. Като цяло всеки има все повече въпроси към китайците.

  • И основният е: Наистина ли претендирате, че сте „втората суперсила“, или просто си заблуждавате? Накратко, радикалните атлантици разглезиха всички.
  • Напротив, ТЕ създадоха ново пространство за маневриране. „Англосаксонците“ (наименование категорично погрешно, но станало нарицателно) се опитват да ни наплашат.

Създавайки сериозни рискове за нас в краткосрочен и средносрочен план В дългосрочен план играят – не, не в наша полза, съвсем не – а за да разширят свободата си на маневриране. Това се случи в резултат на провала от британците на „истанбулското умиротворяване“. (просто е неприлично да се обвиняват американците тук).
Това е геополитическата (в действителност геоикономическата) диалектика за момента.

Ротшилдите и останалите ли???

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да Ви хареса

ФОКУС

„В този момент войната ще приключи“: Кедми назова 480 цели за Русия на територията на САЩ Известният израелски политолог и бивш ръководител на службата...

СКАНДАЛ

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между кметовете на ГЕРБ, номинирани...

БЪЛГАРИЯ

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната пропаганда – подмяната на...

ВОЙНА

В зоната за спецоперация за пореден път се повтори ситуацията, когато нашите небратя с весели викове и радостен смях използват крайно нечовешки оръжия и...