Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЪЛГАРИЯ

Симеонов изтрещя от ГЕРБ, срещал се е с Корнелия…

Вицепремиерът Валери Симеонов се е срещал с лидерката на опозицията Корнелия Нинова, научихме от 2 различни източника.

Това става във време, в което Симеонов се е превърнал в опозиция вътре в правителството, като почти всичко, което той предложи, се отхвърля, а ГЕРБ се договаря с други партии, за да си прокара своите си работи.

Вчера същото стана с концесиите на плажовете, които бяха върнати в министерството на туризма, т.е. ще се раздават еднолично от Бойко Борисов. Симеонов дори пусна списък коя мутра какво ще получи – Маджо, СИК и пр.

В същото време, отчаяните опити на вицепремиера да се пребори за втори лифт в Банко, търпят пълно крушение. Бойко се е уплашил от двайсетина зелени рекетьори, и проваля всичко, точко както го прави от 8 години.

Симеонов е бесен.

Не е изключено Корнелия да се окаже новият председател на ЕС в следващите 6 месеца. Не избори, а ново правителство.

БСП и Патриотите заедно имат 107 депутати. ГЕРБ има 94. Т.е. правителство на малцинството е възможно, ако Марешки и ДПС дадат “пас”. Правителство на малцинството се гласува с обикновено мнозинство. Т.е. 107 на 94 е достатъчно.

ДПС нищо не им пречи да си останат в досегашната позиция на задкулисен партньор. А Марешки върви след победителите, защото на главата му висят няколко дела. Но дори хипотетично да остане при Бойко, то заедно, та и с един независим, имат 106 гласа. Т.е. отново минава правителство на малцинството, ако ДПС е “пас” – 107 на 106 гласа.

Единствената въпросителна е доколко Симеонов контролира целите Обединени патриоти. Волен очевидно е занулен, но Каракачанов има собствени позиции. Неговото мнение засега не е ясно.

Но съвсем ясно е, че на лидера на НФСБ му е дошло до гушата вече от ГЕРБ и Бойко Борисов…

*****

По принцип е възможен вариант и ако вземе ,че се случи ГЕРБ ще откачат, ще полудеят, такива отчаяни циркове ще гледаме,че по-цял ден ще ни е весело.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Борисов не харесва българи с образование от чужбина, не ги издига в партията си, предпочита да се огради като петел в кокошарник с верните...

EXPRESS TV

Пеевски изпълнява геополитически сценарий на Турция за България? Ще се търси етническо напрежение? Защо Недялко Недялков продаде агенция „ПИК“? Заплашен ли беше? Финансово притиснат?...

АНАЛИЗИ

Отворено писмо до д-р Ахмед Доган от проф. Людмил Георгиев, доктор на психологическите науки Здравейте, г-н Почетен Председател, Много вероятно това да е последното...

АНАЛИЗИ

Дугин разказа за страшния “последен звън”: очаква ни удар, който не можем да отразим Ситуацията с експлозиите в Ливан на пейджъри, уоки-токита, телефони и...