Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Макроикономист осветли грозна лъжа на Василев, която хвърля България в глад и мизерия

Реалната инфлация е почти 24-25%, инфлацията, която отчита т.нар. Индекс на потребителските цени, според НСИ е 14,4%, но в кошницата са включени редица незадължителни стоки, които никой не потребява, смята проф. Димитър Иванов

“България е в политически и икономически хаос и криза, която е на равнище по-голямо от това, което сме виждали през 1996-1997 г. Тогава кризата беше само финансова, а сега кризата е комплексна – политическа, икономическа, финансова, криза на надеждите на хората.

И виждаме, че сюжетът се задълбочава с всеки изминат ден. И всичко това се случва на фона на една война, която засяга целия свят и може да приеме още по-големи мащаби. И на фона на силни стагфлационни ветрове в световната икономика, на фона на произтичащи ясни щети.

Пред всичко това е изправена българската икономика.”

Това каза пред БНР макроикономистът проф. Димитър Иванов.

Според него правителството на Кирил Петков “не е на висотата на тези предизвикателства към страната и народа”:

“Истинският въпрос, пред който е изправена България в тази сложна ситуация, е страната да продължава да бъде управлявана от най-неподготвеното правителство, което сме имали в съвременната българска история.

Готов съм да докажа това с редица данни. Реалната инфлация е почти 24-25%, инфлацията, която отчита т.нар. Индекс на потребителските цени, според НСИ е 14,4%, но в кошницата са включени редица незадължителни стоки, които никой не потребява.

Ако сложите реалната кошница, инфлацията надвишава 25%. Това ерозира всякакви опити на актуализацията на Бюджета и на антикризисните мерки да компенсират сериозните трудности”.

По думите на проф. Димитър Иванов министерството на финансите все още не е анализирало в дълбочина мащаба на грешките си досега по отношение на растящата инфлация и необходимата политика спрямо нея.

“Вероятно инфлацията – в размери 11-12%, ще продължи няколко години и ще се достигне до два сценария – или стагфлация заради повишаване на лихвените проценти в целия свят, или ще се влезе в рецесия, като този период със сигурност ще продължи до 2025 г., а може и след това.”

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.

Може да Ви хареса

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...

АНАЛИЗИ

Андрей Фурсов: Краят на неолибералната ера в САЩ. Упадъкът на Американската империя „През първото десетилетие на 21 век Америка преживя четири последователни шока един...

БЪЛГАРИЯ

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби), с което одобри подписването...