Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ЗАКОН

КАТ глобява шофьорите на шумни коли





На този фон нощният градски транспорт се завръща в София

Наказания за водачите на шумни коли в София. Столичната полиция проверява – имат ли превозните средства проблеми със шумозаглушителните уредби. Само в рамките на 10 дни в града са глобени 57 водачи.

Повечето от шофьорите-нарушители са между 20 и 30-годишни.

А санкциите – временно спиране на превозното средство от движение, както и глоба от 200 лв.

22:00 часа, засилен трафик по булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“. Проверяваме – колко шумно е на метри от блоковете. Оказва се – единствената инсталация за измерване на шума в столицата не работи. За да измерим шума, използваме мобилно приложение. Резултът – около 75 децибела или с около 15 над нормата. Местим се на булевард „Витоша“. Свидетели сме на дрифтове и висока скорост.

23 часа. До 90 децибела успяваме да измерим шума на бул. „Витоша“.

Подобна е и ситуацията на бул. „България“ минути преди полунощ. 12 на обяд. Отново проверяваме шума в центъра. Резултатът – отново над нормата от 60 децибела.

„Установяваме при видими признаци на автомобила. При подаване на газ на водача – то е видимо, че шумозаглушителното устройство е малко по-шумно и така“, казаха от пътната полиция.

Ако автомобилът е по-шумен, той временно се спира от движение. Правим и експеримент. Измерваме колко шумни са по-старите коли при даване на газ. Резултатът – близо 100 децибела.

На този фон – нощният градски транспорт се завръща в София. Той ще бъде от две линии с междинна спирка на площад „Княз Александър I“. Цената на билета е 2 лева.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...