Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ТЕХНОЛОГИИ

Широки или тесни зимни гуми – кои са по-добри





Тестове показаха кои гуми се държат на пътя по-добре през зимата – широките или тесните. Когато става въпрос за избор на зимни гуми, един от основните въпроси, които шофьорите имат, е ширината на гумите.

Широките осигуряват по-добро сцепление върху сняг и лед, но също така могат да бъдат по-шумни и по-малко ефективни по отношение на разхода на гориво.

Тесните гуми, от друга страна, не са толкова шумни и по-икономични, но могат да осигурят по-малко сцепление при трудни зимни условия, въпреки че имат по-голямо налягане на квадратен сантиметър и трябва да имат по-добро сцепление.

Джонатан Бенсън от Tire Reviews си поставя за цел да разбере кои гуми са по-добри за използване през зимата – широки или тесни.

Той закупува четири комплекта гуми Hankook за теста с BMW Серия 3. Ширината на гумите варира от 205 до 275 мм, като 205 са монтирани на 16-инчови джанти, 225 на 18-инчови джанти, а 255 и 275 на 19-цолови джанти.

Най-тясната гума показа по-добри резултати при ускоряване, но по-лоши при спиране. По отношение на времената за обиколка на писта, гумите със средна ширина от 225 мм се оказват най-добрите. Всички резултати обаче са толкова близки, че вероятно няма да забележите разликата.

При избора на зимни гуми е най-добре да следвате препоръките на производителя на автомобила и да монтирате гуми с размера, който той препоръчва – размерът се избира от инженери, които познават бизнеса си и са оптимални за вашия автомобил.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...