Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЪЛГАРИЯ

Обявиха бедствено положение в Кюстендилско

Бедствено положение се обявява в общините Рила, Кочериново и Бобошево, считано от 10:00 ч. на 1 юли 2024 г. според заповед на областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски.

Това се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването в землищата на с. Смочево, община Рила; на с. Мурсалево, община Кочериново и на с. Слатино, община Бобошево. То касае и състоянието на водохващане “Робовица” и наложителните ремонтни дейности, които трябва да се извършат в спешен порядък.

Решението за обявяване на бедствено положение е взето на заседание на Областния щаб за защита при бедствия, като предложението е подкрепено единодушно.

Дни по-рано, на съвместно заседание, решение за обявяване на частично бедствено положение взеха и общинските щабове на Кочериново, Рила и Бобошево.

Проблемите на водохващане “Робовица”, откъдето сe подава вода за трите села, са отдавна, изпращани са комисии за установяване на състоянието му, извършвани са дейности по оценка на необходимите ремонтно-възстановителни дейности, предава БНР.

Водохващането е строено през шестдесетте години на миналия век, а ремонтни дейности не са извършвани. Водохващането осигурява вода на няколко населени места от трите общини. През летния сезон дебитът на водата намалява, но и загубите в съоръженията и по водопровода са значителни.

Взето е решение да се ангажира строителна фирма, която да извърши неотложните аварийно-възстановителни работи. Планува се да се започне проектиране по основния ремонт на обект водохващане “Робовица”.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да Ви хареса

ВОЙНА

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война....

ВОЙНА

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север. Ден преди това руските...

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...