Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

ДОМУСЧИЕВИ ЩЕ ПРАВЯТ ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ С ПЛЮС 34 МЛН. ОТ ДЪРЖАВАТА, ПРЕХВАЛЕНИТЕ ГЕРМАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ – АЛБАНЦИ ОТ КОСОВО С ФАЛИРАЛ ПРЕДИШЕН БИЗНЕС В ГЕРМАНИЯ





Защо всички оглупяват когато ги турнат за министри. Този проект е най тъпия и губещ в цял свят а и хората зад него са с тъмно минало.
Георги Домусчиев, брат на Кирил Домусчиев е сред учредителите на акционерното дружество Next.e.GO Mobile, което ще прави германски електоромобили в Ловеч.
Сделката бе тържествено анонсирана от служебния министър Кирил Петков, който подписа меморандум с германските инвеститори, които всъщност се оказаха албанци. Това е втори завод за Next.e.Go в Европа, първият се намира в Германия.
Пред наш журналист председателят на Борда на директорите Али Вествей призна, че решението за влизането на компанията в България е взето бързо, тъй като сега за компанията е бил правилният момент за навлизане на пазари.
Той обясни, че в България стартъпът е срещнал и местни партньори в лицето на „Адвент“ на Кирил Домусчиев. Мениджърът не поясни в какво точно се отразява партньорството, но каза, че Домусчиев е и съинвеститор и ще влезе в Борда на директорите.
Тyĸaшнaтa бaзa щe ce нaмиpa в зaвoд „Бaлĸaн“ в Лoвeч, coбcтвeнocт нa бpaтятa Kиpил и Гeopги Дoмycчиeви.
Πpeз гoдинитe тoй e бил дом на paзлични видoвe пpoизвoдcтвa – oт caмoлeти пpeз мoтoциĸлeти и вeлocипeди дo лeĸи aвтoмoбили. „Оглеждахме много пазари в региона, тъй като искахме да произвеждаме на Балканите, но само тук видяхме изключително партньорство, приятелска атмосфера, почти готов завод, част от който ще можем да използваме, и много професионалисти и поддоставчици“, коментира пред нас проф. д-р. Улрих Херман, член на Борда на директорите.
Домусчиеви ще правят германските електромобили, които правителството ще финансира с 34 млн. евро
Според протокола на учредителното събрание за учредяване на акционерното дружество „Некст.е.Го България“ АД „Адванс пропъртис“ ООД с управетел Кирил Домусчиев и „Некст.е. ГО Мобайл“ СЕ, европейско дружество, вписано в германския град Аахен и представлявано от прокуриста Клаус Петер Кийл вземат решение за учредяване на акционерно дружество, съгласно законите на Република България. Търговската фирма на дружеството се казва Next.e.GO Mobile и именно с нея министър Кирил Петков подписа меморандум за изграждането на завод в Ловеч, който ще произвежда електромобили. Според анонсите на министъра и инвеститорите колите ще струват около 20 000 евро, работните места ще са 1000, а държавата ще подпомогне частното дружество с 34 млн. евро.
Любопитен факт е, че така наречените германски инвеститори всъщност са албанци от Косово, което личи от официалната им страница в интернет. Предишният им бизнес е бил пералня на бельото на американската армия в Косово. След това са направили стартъп в Германия за коли, но са фалирали фатално а “колите” им са безнадеждно остаряла технология, губеща още при стартирането и.





Може да Ви хареса

EXPRESS TV

Саудитска Арабия, Китай и други страни тестват цифровите валути Саудитска Арабия се присъединява към трансграничната програма за цифрова валута на централната банка, доминирана от...

ПАРИ

“Гаранция повече не даваме”. САЩ и Европа се сблъскаха с неизбежното Министерството на енергетиката на САЩ успокоява ЕС: спирането на одобрението на нови проекти...

БЪЛГАРИЯ

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия брой на административните структури...

ИМОТИ

90% от купувачите са българи и все по-често семейства с деца, казват брокери Цените на ваканционните имоти край морето през последните години отбелязваха по-умерен...