Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Някакъв европейски дебил каза, че не знаел как изглеждат рублите?





Защо са ни вашите хартийки?

Европа ще затвори много от своите производствени мощности, ще има безработица, инфлация и хаос.

В тази война няма победители, а само страдащи.

Някакъв европейски дебил каза, че не знаел как изглеждат рублите и няма да плаща руския газ с рубли (!)
Аз съм дърводелец, но нека обясня на западния умнокрасивитет нещо за газа и парите.

Икономиката е пряко зависима от стоките за широко потребление и производство (commodities) и техния обмен чрез финансови бонове (пари).
Парите сами по себе си за еквивалент на стока. Пример: $5=1 хамбургер, $2000=1000м3 газ.
Когато Русия продава своя газ, тя го измерва не с хартийките, които получава под формата на долари или евро, а по техния стоков еквивалент.
След като “демократичните” страни наложиха пълни санкции на Русия, нейните нужди от “еквивалентните хартийки” на тези държави са равни на 0 (нула).
Освен това, дори да решат, че биха могли да ги ползват на други пазари, Русия вече не вярва, че еквивалентната стойност на тези хартийки ще остане същата в следващите месеци. И тя не иска да рискува, след няколко месеца 1000м3 газ да са равни на 200 хамбургера вместо на 400 на която цена са подписани договорите.

В същото време Русия има контрол над своята рубла, която е решила да върже към газа (както САЩ вързаха техния US$ към петрола) и може да гарантира тези 400 хамбургера за по-дълго от няколко месеца.

Ако умниците вече са разбрали горния пример, ще са наясно, че хартийките с които може да си купите парфюм, автомобил или олио не са от особено значение в една икономика, ако не са еквивалентно вързани към стоките, които се ползват за производството на парфюмите, автомобилите и олиото.

Тези стоки са газ, петрол, зърно, торове, метали и полезни руди. Точно от тези стоки Русия печели и от тях зависят икономиките на всички държави, и в нашия случай Европа.

Искането на Русия да се плаща в рубли е като да поиска да ѝ се плаща газа с автомобили и парфюми.
“Не може, казва демократични свят, защото тези стоки са в списъка на санкциите. Ще ви платим с долари и евро.”
“А ще можем ли с долари и евро да си купим от вас автомобили и парфюми” – питат риснаците.
“Не. Нали ви казахме, че тези стоки с в списъка на санкциите.”
“Тогава защо са ни вашите хартийки?” – чудят се руснаците.
“Защото нямаме рубли, и даже не знаем как изглеждат.” – е умния отговор на демократите.

Ако европейските лидери не се запознаят с рублата и не започнат да се разплащат с нея, когато Русия поиска това, народите на Европа ще започнат да студуват, да гладуват и да обикалят пеша празните магазини.
Всякакви успокоителни планове, които елитът ви дава са ДОЛНОПРОБНИ ЛЪЖИ. Не вярвайте, че можем да минем без руския газ, без руския петрол, без руските зърно, торове и метали.

Да, може би бихме могли да си набавим тези стоки от други места, макар и на по-високи цени. Въпросът обаче не стои в цената на тези стоки за производство (commodities), които ще си набавим от друго място, а във възможността да си набавяме достатъчно (колкото и скъпо да е) от тези стоки. Европа ще затвори много от своите производствени мощности, ще има безработица, инфлация и хаос.

Ние сме в икономическа война и онова, което не ви казва елитът е, че в тази война ще страдат и умират обикновените хора, а не елита на държавата. Последствията от тази война ще бъдат понесени от нас, обикновените хора.

И както всички сме против войната и излизаме на протести срещу нея, така всички трябва да сме против икономическата война и по всякакъв възможен начин да протестираме срещу нея. Ние и нашите деца, внуци и пра-внуци ще страдаме от тази война.

И ако казваме, че Русия е агресорът във войната срещу Украйна, трябва ясно да кажем, че САЩ, Европа и останалия “демократичен свят” са агресорите в тази икономическа война.

Кажете НЕ! на тази война.
Тя не се води за добруването на Европа, САЩ и останалия свят, а за да страда Русия и нейния народ.
Това, което нашия елит не ви казва е, че ние ще трябва да стоим безработни и гладни на студено, за да изтощим незнайно как руската икономика.
(“незнайно как”, защото Русия има всичко, което ѝ е необходимо за да е на топло и да не гладува)
В тази война няма победители, а само страдащи.
Кажете НЕ! на икономическата война.





Може да Ви хареса

EXPRESS TV

Саудитска Арабия, Китай и други страни тестват цифровите валути Саудитска Арабия се присъединява към трансграничната програма за цифрова валута на централната банка, доминирана от...

ПАРИ

“Гаранция повече не даваме”. САЩ и Европа се сблъскаха с неизбежното Министерството на енергетиката на САЩ успокоява ЕС: спирането на одобрението на нови проекти...

БЪЛГАРИЯ

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия брой на административните структури...

ИМОТИ

90% от купувачите са българи и все по-често семейства с деца, казват брокери Цените на ваканционните имоти край морето през последните години отбелязваха по-умерен...