Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Прокоба от Мика Зайкова: Чака ни 40% инфлация!





“Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре.” За това предупреди икономистът и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова, въпреки че всички българи отдавна са го усетили по джоба си. Действията на правителството продължават да бъдат проинфлационни, твърди експертът-ветеран.

“Няма как да не кажа каквото ние сами си направим, Господ не може да ни го направи. В Плана пишело неща, които много притеснили Зайкова – до 30 септември 2024 г. ще трябва да минат дружествата, които произвеждат електроенергия от въглища, ще трябва да минат и приспособят към пазарните условия, ако ги има. До 2024 г. може и да ги няма ТЕЦ-овете”, предупреди Зайкова.

Тя посочи, че даването на пари е проинфлационен фактор. Ако се вдигнат цените на тока за домакинствата, нещата ще станат неуправляеми, предупреди Зайкова.

Във връзка с напрежението в коалицията за нов управител на БНБ, Зайкова е възмутена, че се постъпва така лошо с кандидата на ИТН Любомир Каримански, който е добър за Световната банка, но не е добър за нас. “Много ми се искаше аз да препитам кандидатите, но не можах”, пошегува се Зайкова.

Тя коментира и позицията на депутатката от ИТН Виктория Василева, която написа пост във фейсбук, който завърши с думите: “Кого лъжете, бе!!! Мишоци…”
“Моля ви, недейте да обиждате мишоците”, изцепи се в типично свой стил бившата шефка на НС.

Заместник-председателят на БТПП Красимир Дачев добави, че има много нахвърлени антиинфлационни мерки. Всички други, които се хвърлят в обществото, нито са обсъждани в коалицията, нито нищо, разкритикува Дачев. В производството на всички стоки и услуги инфлацията наближава 40% и кой ще я спре, докато стигне до потребителите?, запита Дачев. Той настоя за дългосрочни договори за ток.





Може да Ви хареса

EXPRESS TV

Саудитска Арабия, Китай и други страни тестват цифровите валути Саудитска Арабия се присъединява към трансграничната програма за цифрова валута на централната банка, доминирана от...

ПАРИ

“Гаранция повече не даваме”. САЩ и Европа се сблъскаха с неизбежното Министерството на енергетиката на САЩ успокоява ЕС: спирането на одобрението на нови проекти...

БЪЛГАРИЯ

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия брой на административните структури...

ИМОТИ

90% от купувачите са българи и все по-често семейства с деца, казват брокери Цените на ваканционните имоти край морето през последните години отбелязваха по-умерен...