Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Петролът може да достигне “стратосферните” 380 долара за барел





Световните цени на петрола може да достигнат “стратосферните” 380 долара за барел, ако санкциите на САЩ и Европа накарат Русия да наложи ответни съкращения на добива на суров петрол, предупредиха анализатори на американската инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co, цитирани от Bloomberg.

Страните от Г-7 работят върху сложен механизъм за ограничаване на цената на руския петрол в опит да засегнат военната машина на Владимир Путин в Украйна.

Но като се има предвид стабилната фискална позиция на Русия, страната може да си позволи да намали дневния добив на суров петрол с 5 млн. барела, без да навреди прекомерно на икономиката си, пишат анализатори на JPMorgan, включително Наташа Кънева, в бележка до клиентите си.

За голяма част от останалия свят обаче резултатите могат да бъдат катастрофални. Намаляване на дневните доставки с 3 млн. барела би повишило цените на суровия петрол в Лондон до 190 долара за барел, а най-лошият сценарий с 5 млн. барела може да означава “стратосферните” 380 долара, пишат анализаторите.

“Най-очевидният и вероятен риск с таван на цените е, че Русия може да избере да не участва и вместо това да отмъсти, като намали износа”, пишат анализаторите. “Вероятно правителството може да отмъсти, като намали производството с цел да засегне Запада. Затегнатостта на световния петролен пазар е на страната на Русия”.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.

https://www.youtube.com/watch?v=EfhU5sVFcrs





Може да Ви хареса

EXPRESS TV

Саудитска Арабия, Китай и други страни тестват цифровите валути Саудитска Арабия се присъединява към трансграничната програма за цифрова валута на централната банка, доминирана от...

ПАРИ

“Гаранция повече не даваме”. САЩ и Европа се сблъскаха с неизбежното Министерството на енергетиката на САЩ успокоява ЕС: спирането на одобрението на нови проекти...

БЪЛГАРИЯ

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия брой на административните структури...

ИМОТИ

90% от купувачите са българи и все по-често семейства с деца, казват брокери Цените на ваканционните имоти край морето през последните години отбелязваха по-умерен...