Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВОЙНА

Заплаха за Русия с конвенционални оръжия ще бъде причина за ядрен отговор

Критична заплаха за суверенитета на Русия и конвенционални оръжия би оправдала ядрен отговор. Това заяви президентът Владимир Путин на заседание на постоянното съвещание на Съвета за сигурност по ядреното възпиране.

Путин заяви, че Русия си запазва правото да използва ядрени оръжия в случай на агресия срещу Русия и Беларус, „включително ако противникът, използвайки конвенционални оръжия, създаде критична заплаха за нашия суверенитет“.

“Достоверна информация за масирано изстрелване към Русия на средства за въздушно-космическа атака може да послужи като основание за ядрен отговор от страна на Москва”, заяви Путин. „Имам предвид стратегически или тактически самолети, крилати ракети, дронове, хиперзвукови и други самолети“, уточни той.

“Агресията срещу Русия от която и да е неядрена държава с участието или подкрепата на ядрена ще се счита за тяхна съвместна атака”, предупреди Владимир Путин. „Всички уточнения са дълбоко проверени и пропорционални на съвременните военни заплахи и рискове срещу Руската федерация“, подчерта руският лидер на заседанието на постоянното съвещание на Съвета за сигурност по ядрено възпиране.

„Днес ядрената триада остава най-важната гаранция за гарантиране на сигурността на нашата държава и граждани, инструмент за поддържане на стратегическия паритет и баланса на силите в света“, каза руският държавен глава.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката му. Откакто е отишъл...

ПОЛИТИКА

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия 50-и парламент. Такъв е...

EXPRESS TV

Симулация на ядрен удар по Лондон, като твърди, че атаката ще доведе до стотици хиляди жертви и два милиона пострадали. Това пише базираният в...

ПОЛИТИКА

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и „Възраждане“ застанаха пред трибуната...