Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

EXPRESS TV

Опита за преврат на прозападните агенти в Сърбия продължават





Няколко хиляди души се събраха пред сградата на Централната избирателна комисия на Сърбия в сръбската столица Белград през изминалата вечер, за да протестират във връзка с изборите, произведени по-рано, предаде Ройтерс.

Протестиращите се отправиха после до главното полицейско управление, където се предполага, че са били задържани арестуваните при протестите, прераснали в сблъсъци и в опит за нахлуване в административна сграда онзи ден.

Полицията обяви, че 38 души са били задържани по време или след протестите на опозицията на 24 декември. Осем полицаи са били ранени в сблъсъците. Тогава протестиращите изпочупиха стъклата и огледало на централното фоайе на кметството на Белград, преди полицията да използва лютив спрей и да ги разпръсне около 22 ч. местно време.

На изборите на 17 декември управляващата Сръбска прогресивна партия спечели 46,72% от гласовете, според предварителни резултати на Централната избирателна комисия. На второ място остана опозиционната прозападна формация „Сърбия срещу насилието“ с 23.56%, а на трето място се класира Социалистическата партия на Сърбия с 6.56%, припомня Ройтерс.

„Сърбия срещу насилието“ организира протести от 17 декември и казва, че изборите са били манипулирани, особено в столицата Белград. Някои опозиционни политици дори организираха гладна стачка, допълва Асошиейтед прес, който също съобщава за протеста, организиран в Белград и тази вечер.

Представители на „Сърбия срещу насилието“ заявиха, че няма да признаят изборните резултати и призоваха за анулиране на вота и произвеждането на честни и свободни избори. Съюзът призова и ЕС да разследва резултатите от изборите, след като международни наблюдатели казаха, че вотът е бил произведен при „несправедливи условия“, припомня АП.

 

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...