Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СВЯТ

Пожелавам гражданска война на “подлата империя на злото” на XXI век – САЩ





  • Медведев пожела гражданска война в “подлата империя на злото на XXI век – САЩ”

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че се надява в САЩ да избухне нова гражданска война заради „русофобското“ им решение да предоставят повече помощ на Украйна. Това пише Труд, позовавайки се на АФП.

Медведев заяви, че не е изненадан, че Камарата на представителите е решила да одобри още над 60 млрд. долара помощ за украинските „неонацисти“ в разгара на войната им с Москва.

Дори бившият руски президент обвини Вашингтон, че удължава „гражданската война на разделените народи на нашата доскоро единна страна„.

„Не мога с цялата си искреност да не пожелая на Съединените щати да се впуснат в нова гражданска война възможно най-бързо“, добави Дмитрий Медведев.

Той все пак и изрази надежда, че САЩ ще използват „самолети, танкове, артилерия, РСЗО, всички видове ракети и други оръжия“ в тази война, която „най-накрая ще доведе до безславния крах на подлата империя на злото на XXI век – Съединените американски щати“.

“Вестник Утро” публикува коментара на Медведев в канала му в Телеграм без редакторска намеса:

„Никой не се е съмнявал, че американските законодатели ще одобрят „помощ“ за банда неонацисти. Това беше гласуване от страна на радостните гадове на държавата:
а) в полза на продължаването на гражданската война на разделените хора в нашата някогашна обединена страна;
б) за увеличаване на броя на жертвите на тази война.

Ние ще победим, разбира се, въпреки 61-те милиарда кървави долара, които ще отидат най-вече в гърлата на ненаситния им военно-промишлен комплекс. Силата и истината са зад нас.

Но с оглед на русофобското решение не мога искрено да пожелая на САЩ да се потопят в нова гражданска война възможно най-скоро. Която, надявам се, ще се различава кардинално от войната на Севера и Юга през XIX век и ще се води с прилагането на самолети, танкове, артилерия, РСЗО, всякакви ракети и други оръжия. И която в крайна сметка ще доведе до безславния крах на подлата империя на злото през XXI век – Съединените американски щати.“

“Вестник Утро”  припомня, че републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата си, председателя на Камарата Майк Джонсън, че е предал интересите на Съединените щати, след като долната камара на американския Конгрес одобри законопроект за разпределяне на почти 61 милиарда долара към Украйна.

„Майк Джонсън отново предаде Америка. След като не направи нищо, за да осигури южната граница на Америка <…> Говорителят Джонсън току-що насочи 61 милиарда долара за финансиране на прокси война срещу Русия в Украйна “, каза Грийн в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Преди това бившият офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот Ритър буквално изригна с гневен коментар в Х, бившият Туитър, за отпуснатите от Конгреса на САЩ нови мииарди долари в подкрепа на Украйна. По думиту му, само след броени месеци, военната техника, която ще бъде закупена с американските долари, ще бъде унищожена от Русия, но до тогава ще бъдат убити нови 100 000 войници.

„Елате през юли, когато последното военно оборудване, закупено за Украйна с пари, отпуснати от Конгреса, ще бъде унищожено от Русия, а Украйна ще трябва да погребе още 100 000 войници, докато руските сили обкръжат Харков и освободят останалата част от Донбас.“

След това Скот Ритър се нахвърля върху „клавиатурните военни“, които аплодират действията на Конгреса на САЩ. По думите му, когато и тези пари приключат, те ще искат още и още „до последния украинец“:

…Всички клавиатурни военни от двете страни на Атлантика, които аплодират действията на Конгреса на САЩ, отново ще надигнат колективните си гласове в знак на тревога. Те ще поискат повече пари от американските данъкоплатци.

А Конгресът на САЩ ще се подчини… до последния украинец.

Още преди два месеца бившият анализатор от Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Лари Джонсън прогнозира, че законопроектът за помощта за Украйна ще бъде приет. Но не защото с парите ще се промени ситуацията на фронта, а защото повечето от тях ще бъдат получени от американските отбранителни корпорации, припомни той на 21 април в разговор с „Известия“.

“Вестник Утро”  припомня думите на известния военен анализатор:

„С други думи, тези пари ще бъдат изразходвани в Съединените щати. Те ще отидат при компании като General Dynamics, Lockheed Martin и Raytheon, а след това тези компании ще дадат от тези средства на членове на Конгреса, които в момента се кандидатират за преизбиране. Като цяло това е форма на подкуп. А парите, които отделят, не носят никаква полза на бойното поле, защото нямат нищо общо с хода на войната“, обясни Джонсън.

Според него цялата тази акция с помощта на Украйна е в изгода на вътрешната политика на САЩ, защото парите не са техни лични и те не се интересуват от тях:

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Те смятат, че /това/ няма да им струва нищо. Повечето хора, гласуващи по този въпрос, дори не могат да разберат собствения си бюджет или да следят банковата си сметка. Така че тази идея е много детинска. Те смятат, че това е жест, който ще покаже силата на Америка и слабостта на Русия. И това е много недалновидно, защото или имате основан на правила международен ред, който работи справедливо и третира всички еднакво, или нямате“, продължи бившият анализатор на ЦРУ.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СВЯТ

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на пръста си Ще започна...

АНАЛИЗИ

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да съживи севернокорейската икономика“, наскоро...

АНАЛИЗИ

“Даваме 48 часа, за да напуснете града”. Оперативна група “Север” се готви за голям поход Съединените щати възобновиха доставките на оръжие и боеприпаси за...

СВЯТ

Украйна се срива от обикновена диктатура в робовладелска: Нов законопроект ще остави украинците без гащи Нов закон в Украйна ще позволи конфискацията на имуществото...