Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ИМОТИ

Искате апартамент с 3 спални, ето колко трябва да имате





Средните цени на жилищата с две спални от средно висок и висок клас са между 180 хил. и 230 хил. евро, показват данни на консултантска компания на пазара на имоти, пише Lux Bulgaria.

Именно тези апартаменти са най-търсени в този сегмент от пазара.

Цените на луксозните апартаменти с три спални най-често са в границите от 240 хил. до 300 хил. евро.

Конкретната цена на имота зависи от много фактори като локация, наличието на място за паркиране, дали апартаментът е в затворен комплекс или в отделна сграда.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/

Средните цени на къщите висок и средно висок клас от редови тип, тоест няколко еднакви къщи с общ двор в затворен комплекс, са между 320 хил. евро и 450 хил. евро, показват данни на консултантите.

Средните цени на самостоятелните къщи от този сегмент от пазара са над 486 хил. евро. Ръст на цените в луксозния сегмент от пазара има при първокласните имоти, към които има най-голям интерес.

При новите жилищни сгради се запазва тенденцията към планиране на по-големи пространства за общо ползване от семейството – хол и трапезария, както и за обособяване на работно помещение. Голям интерес има към жилищата с партерна тераса и към тези с обособен собствен двор.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/

На луксозния сегмент от пазара преобладава търсенето на жилища за лично използване. Плащането при покупката на имоти най-често се извършва със собствени средства, без необходимост от банков кредит.

Средният размер на наемите на апартаменти с две спални от луксозния сегмент от пазара е между 1000 евро и 1300 евро на месец, посочват консултантите. За апартамент с три спални средният размер на наемите е около 1600-1800 евро.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/

За самостоятелна къща наемите са над 2150 евро на месец. Пазарът на жилища под наем се развива активно.

Има ръст на наемите в отговор на високата инфлацията. Най-много нарастват наемите на имоти с три и четири спални – с около 10-12% за година.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/





Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...