Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВОЙНА

САЩ ЗАПЛАШИХА РУСИЯ: УТРЕ СУТРИН ЩЕ ВИ СЪСИПЕМ ОТ САНКЦИИ! РУСНАЦИТЕ – ДРЕМЕ НИ НА ШМАЙЗЕРА!





САЩ подготвят нови санкции срещу Русия – този път заради продължаващата подкрепа за сирийския лидер Башар ал Асад, съобщи Ники Хейли, постоянен представител на страната в ООН.

В интервю за публицистичното предаване Face the Nation за телевизия Си Би Ес тя каза, че те ще бъдат обявени в понеделник от министъра на финансите Стивън Мнучин. “Те ще са директно срещу всякакъв вид компании, имащи работа с оборудване, свързано с Асад и употребата на химически оръжия”, цитира думите ѝ “Ройтерс”.

Руски медии съобщиха малко преди това, че американският посланик в Москва Джон Хънтсман е изпратил съответното уведомително писмо до външното министерство на Русия. Същото съобщиха и лондонският таблоид “Дейли мейл” и руската новинарска група РБК, позовавайки се на собствени източници.

“Мисля, че отношенията САЩ-Русия се променят от доста време”, каза Хейли. “Вижте какво правят руснаците – знаете, че участват в конфликта в Украйна, поддържат президента Николас Мадуро във Венецуела, знаете позицията им в Сирия и подкрепата за Асад… Всичко, което правим, е да разбере Русия, че не искаме да сме част от всичко това и че няма да го толерираме.”

По думите ѝ Москва трябва веднага да вземе решение за действията си. “Русия няма в момента добри приятели, а всички, с които разполага, всъщност ѝ вредят. Смятам, че руските власти усещат това дори заради наложените неотдавна санкции на руски олигарси, довели до сриване на фондовия пазар, че доставяме оръжие на Украйна или че изгонихме от страната 60 служители на дипломатическите им представителства”.

Разширяващият се списък със санкции има за цел да разбере Русия, че е сама на международната сцена и се държи неправилно, допълни тя.





Може да Ви хареса

ФОКУС

Нямало да пращаме войски в Украйна? А какво стана с ПВО, с ракетите и с БТР-ите? Кого лъжете? Защо лъжете? Цяла България знае, руснаците...

ФОКУС

Това не изглеждаше така в началото на руската специална военна операция. Дори през април 2022 г. конфликтът беше пред мирно разрешаване, но намесата на...

СВЯТ

Урсула фон дер Лайен: Европа трябва да се готви за война Европейският съюз трябва да се подготви за евентуална война и да инвестира в...

ВОЙНА

“Ето как стоят нещата. Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките страни, трябва по принцип да са наясно с...