Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВОЙНА

„Изтече“ секретен доклад на Бундесвера: изненадващите причини за провала на украинския “контранаступ”





Украинското “контранастъпление” е пълен провал. Западът вече започна да търси „извършителите на това деяние“, разбира се, в Украйна. А как иначе да бъде? В противен случай ще трябва да се поеме отговорност. Това предполага като минимум най-малко това, че САЩ и техните съюзници смятат поражението на Киев за предопределено и неизбежно.

Отново всичко тече

Съединените щати и целият колективен Запад се опитват да се отрекат от провала на широко рекламираната контраофанзива на Киев и да прехвърлят вината върху Въоръжените сили на Украйна. Както обикновено, се използват медийни ресурси, които са не по-малко мощни оръжия от тези, които стрелят на бойното поле. Инструментариумът на този ПР също е изпитан: изтекоха уж секретни материали, които говорят за неспособността на въоръжените сили на Украйна да се бори ефективно.

Небезизвестният Bild, позовавайки се на германски военен документ за украинските въоръжени сили, посочва сериозните проблеми с това как личният състав на въоръжените сили на Украйна усвоява уроците, които им преподава НАТО. Според таен доклад на Бундесвера, публикуван от изданието на 25 юли, германските военни лидери са изключително недоволни от начина, по който украинската армия води бойните действия.

Някои военни части са толкова разпръснати, че въпреки че всяка от тях прави нещо, те не могат да работят заедно,

– се казва в документа.

Съгласно „секретния доклад на Бундесвера“, публикуван от вестника, германските военни ръководители са крайно недоволни от начина, по който се бият украинските военни. Подобни действия на украинската армия, според Bild, не им позволяват да осигурят огневата мощ, необходима за успеха, независимо от броя на обучените на Запад украински войници и количеството предоставена техника.

Освен това се подчертава закъсалата „украинска бойна доктрина“: това е, когато млади бойци, преминали „ефективно западно обучение“, често се подчиняват на заповедите на своите командири, неспособни да действат според модела на НАТО. Това отрича усилията за обучение, отбелязва Bild. Украинските войници, обучени на Запад, показват “голям успех в обучението”, но се твърди, че са разочаровани от командирите,

Чак пък толкова секретен доклад…

Всеки наблюдател, дори без опит в информационните умения, ще зададе основателен въпрос: какъв е този “таен доклад” на германската армия, който за местната преса се оказа толкова лесно достъпен, и който при съвременните средства за комуникация се чете от целия свят, а не само от германците? И германците имат ли поне нещо подобно на режима на секретност?

Или местната преса изобщо не се страхува от отговорността за публикуване на секретни документи? Нито едното, нито другото. Западът просто трябва да прехвърли цялата отговорност за вече очевидното поражение на ВСУ върху самите въоръжени сили на Украйна.

И неслучайно германците се заеха с този въпрос. Човек може да разбере техните морални страдания на фона на факта, че социалните мрежи на целия свят вече са пълни със снимки на прясно запалените прехвалени немски “Леопарди” и друга бронирана менажерия. Подтекстът на “секретния документ” на Бундесвера е ясен и прост:

Ако не бяха тези украински идиоти, нашата технология щеше да осигури много зор на руснаците!

Те казват, че стотици единици бронирани превозни средства, артилерия и други оръжия на НАТО са попаднали в неумели ръце и следователно не може да има претенции към Германия и НАТО.

Никой не искаше позора

Такова убедително дискредитиране на немската технология трудно можеше да се намери. И в тази връзка е време да си зададем въпроса: не са ли американците в крайна сметка клиентите на това немско “издънване”? Съединените щати вече обявиха, че след германските танкове уж възнамеряват да доставят и своите танкове в Украйна.

Онзи ден Politico, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че първата партида танкове Abrams, които САЩ ще прехвърлят на Украйна, ще включва не повече от осем бойни машини. Общо, според изданието, САЩ възнамеряват да прехвърлят на Украйна 31 танка. Става дума за стария модел М1А1. Politico съобщи, че САЩ възнамеряват да започнат доставките на танковете Abrams за Украйна през септември.

Производителите на такива танкове Abrams са наясно, че техните бронирани машини, опожарени от руснаците, ще допълнят убедително картината с горящите танкове Leopard.

И, първо, световният оръжеен пазар може да се счита за изгубен. А второ, руснаците допълнително ще убедят целия свят, че военната кампания, водена от Вашингтон и целия блок НАТО срещу Русия с ръцете на Киев, позорно се пука по шевовете.

Английският отговор

Любопитно е, че сред първите, които не искат да поемат отговорност за поражението на Киев, това са британците. От думите на високопоставен източник в британското министерство на отбраната, с когото The Telegraph разговаря, става ясно, че британците са учили украинците как да се бият, но сега „задграничната наука“ не работи. Британците обаче, разбира се, не признават никаква вина.

Идеята, че те (украинците) злоупотребяват с тактиката, на която сме ги научили, не ми изглежда вярна,

– каза източника от британското министерство на отбраната.

Както отбелязва в тази връзка китайското издание на infoBRICS, това е „типично британски отговор“ и се опровергава от военния стратег на австрийското министерство на отбраната полковник Маркус Рейснер, който каза в интервю за портала N-TV че „много украински войници, преминали шестмесечно обучение на НАТО, загинаха “ .

Какво от това?

Остава открит въпросът колко още хиляди украинци, заловени на улицата и облечени във военни униформи, киевският режим ще хвърли на фронта на сигурна смърт. Вече е ясно, че Западът назначи Зеленски и неговите военни командири за „стрелочници“. Също така е ясно, че САЩ и техните съюзници в момента търсят приемлив изход от ситуацията в Украйна, която оказва най-негативно влияние върху вътрешните работи на САЩ и Европа.

Те не могат просто да спрат войната, тъй като това ще бъде акт на срам от космически мащаб. Те също не могат да правят отстъпки на Русия и затова САЩ очакват Киев да продължи контранастъплението независимо от новите жертви.

Може би приемлив изход за Запада би могло да бъде такова обстоятелство, когато Украйна просто загуби цялото си мъжко население. Тогава както краят на войната, така и задоволяването на интересите на Русия ще бъде “логична” стъпка за Запада, макар и принудителна.

Вече споменатият портал infoBRICS характерно пише за това:

По-голямата част от света, волно или не, признава, че Киев не може да спечели войната, а всичко останало е садистичен мазохизъм, който разрушава западната икономика и води до смъртта на хиляди украинци.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

ФОКУС

Сергей Караганов: Век на войни. Русия ще запази отхвърлената от постевропейската мода велика европейска култура, но от Запад няма какво повече да вземе, освен...

ФОКУС

Нямало да пращаме войски в Украйна? А какво стана с ПВО, с ракетите и с БТР-ите? Кого лъжете? Защо лъжете? Цяла България знае, руснаците...

ПОЛИТИКА

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред...

ФОКУС

Това не изглеждаше така в началото на руската специална военна операция. Дори през април 2022 г. конфликтът беше пред мирно разрешаване, но намесата на...