Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ЗАКОН

Сийка ни шашна с нови „пикантни неща“





Прокуратурата и МВР с изумителни факти, детайли и „пикантни неща“ от акция “Хавала”

Тарифата за трафикирането на един мигрант е от порядъка на 2000-3000 евро, но има и ВИП услуги

Още вчера заявих, че ние вече говорим на един език, всички институции работим заедно. Това заяви говорителката на прокуратурата Сийка Милева.

Акция „Хавала“ беше насочена към организаторите от българска страна, които се занимават с нелегалната миграция, подчерта тя и обеща да очертае схемата на бежанците, които идват от Турция, преминават през България и тръгват към Европа.

„Във всяка една от държавите има основен организатор – Сърбия, Турция, България и т.н. Например в България основният организатор е изградил мрежа от хора. Под него е организатор на трафика, той държи връзка с отговорник за намиране на шофьори и отговорник за намиране на места на мигрантите, в които да отседнат“, каза тя.

„След като престоят определен период от време в България, те биват водени до българо-сръбската граница. Там българският организатор се свързва със сръбския си колега и той ги поема. Заплащането се извършва едва след като основният организатор от турска страна потвърди, че мигрантите са стигнали до българо-сръбската територия“. Каза Милева.

Тя издаде и някои по думите ѝ „пикантни неща“:

„Тарифата за трафикирането на един мигрант е от порядъка на 2000-3000 евро. Има и ВИП услуги, когато се трафикират до 5-6 мигранта. Тогава сумата стига до 10 000 евро“, каза тя.

По думите й се използват пилотни коли, които биват управлявани от жени, за да не се буди излишно съмнение.

Зам.-главен секретар на МВР Станимир Станев даде повече информация за операцията:

„През август м.г. след трагедията в Бургас шефът на МВР обяви война на каналджийте. МВР ще е безкомпромисно. Днешната акция – „Хавала“, започнала в 7 ч. сутринта в понеделник, ще продължи до постигане на крайната цел“, каза той.

Шефът на „Национална полиция“ Атанас Илков също взе думата:

„Това е наистина много мащабна операция, в която участват много институции. На територията на страната бяха извършени множество действия, бяха претърсени над 30 адреса“, каза той.

„Това престъпление е едно изключително тежко и трудно за доказване, което е свързано с това, че в него участват много лица, които не са граждани на РБ. Лица, граждани на страни извън ЕС, които идват на наша територия, наемат автомобили, осъществяват своята престъпна дейност“, каза той.

„В момента главсекът на МВР е в Австрия. Там се обменя информация и се координират последващи действия. Нашата дейност няма да спре с тази операция, закани се Илков.

Организаторите на ПГ са превеждали през територията на Република България с тежкотоварни автомобили – автобуси, дори и кемпери.

Гл. комисар Росица Димитрова, директор на Главна дирекция “Гранична полиция”, призна, че мигрантите в последно време стават изключително агресивни и са въоръжени с ножове.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

ФОКУС

Сергей Караганов: Век на войни. Русия ще запази отхвърлената от постевропейската мода велика европейска култура, но от Запад няма какво повече да вземе, освен...

ФОКУС

Нямало да пращаме войски в Украйна? А какво стана с ПВО, с ракетите и с БТР-ите? Кого лъжете? Защо лъжете? Цяла България знае, руснаците...

ПОЛИТИКА

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред...

ФОКУС

Това не изглеждаше така в началото на руската специална военна операция. Дори през април 2022 г. конфликтът беше пред мирно разрешаване, но намесата на...