Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

АКТУАЛНО

Отварям новините на БТВ и в международните виждам, че осем души са пострадали тежко при пожар на жилищен блок в Берлин





Въпреки старателното ми търсене, не виждам далеч по-важната новина, че осем украински дрона (спред руснаците, според украинците са били 32) са нападнали Москва, като са причинили леки разрушения на жилищен блок.

Има изказване на Путин по този повод, което още не съм гледала, но върви обичайното, че ще помислят какво да правят.

Медведев е казал, че този конфликт ще продължава между пет и десет години.

Западни анализатори вече говорят за 40.

Спомням си за безкрайната Афганистанска война, която, реално, беше в основата на разпада на СССР, сякаш някой иска да повтори този сценарий, само дето Кисинджър е на 100 години, а заместниците му са бранд “Дебил”.

По това, което разбрах, дроновете са летели много ниско, за да не бъдат уловени от радарите и повечето са се заплели в дърветата.

Друг интересен момент е, че точно над Донбас и само там осми ден валят проливни дъждове, които правят терена непроходим за танкове.

Иначе климатичното оръжие е “конспиративна теория”, засяването на облаци – също.

Борел пък заявил, че не можело да си позволят край на войната в Украйна. Толкова за мирните преговори, никой не планува такива.

За тези, които се чудят на колебливостта на Русия.

Русия води двойна (поне) война. Едната е на бойното поле, а другата – за сърцата на хората в Украйна.

Силно агресивни действия от страна на Русия биха създали мотивирано партизанско движение, което може да се превърне в терористични атаки на територията на самата Русия. Странно как войнолюбците не отчитат този момент.

Борел с право не иска спирането на войната в Украйна. Предполагам, че плътно зад гърба му е цялата банда на Урсула. Ако войната приключи, идва времето да отговарят за ваксагеноцида. Това е неизбежно, защото жертвите на тровилките вече никой не може да скрие, връзката между повишаващата се смъртност и вакстровите – също.

Мотивите на Великобритания, поне за мен, са ясни. След опитите на Макрон да затвори Ламанша и заявките на европейски лидери за икономическа блокада заради Брекзит, Великобритания ще прави всичко възможно да поддържа конфликта в Украйна, за да го отдалечи от собствените си брегове. Повече или по-малко (но по-скоро “повече”) това повтаря политиката ѝ от Втората световна война – да сблъска Германия и Русия.

В САЩ всичко протича през призмата на собствения им конфликт Републиканци – Демократи, като никога не трябва тук да забравяме, че Демократите, потомствени католици, са функция на Ватикан. Тоест, те провеждат в Новия свят политиката на йезуитите.

За републиканците Русия е по-скоро ситуационен партньор.

С победата на Ердоган тази неделя има интересно преподреждане на картите. На митинг Сулейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция, е заявил, че в следващите пет години от управлението на Ердоган трябва “да изгонят американците от Турция”.

В този ред на мисли България е буквално в менгеме между интересите на ЕС, Турция, Русия, САЩ и Великобритания (като последните две съвсем нямат напълно припокриващи се интереси, често даже си противоречат).

Дори няма да споменавам в случая Китай, Арабския свят и Индия.

На този фон САЩ са ни изпратили съветник, който да ни учи да мислим правилно, тоест, “ще бори дезинформацията”.

Ами, успех му желая.

Най-искрено 🙂

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...