Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

АКТУАЛНО

През изминалата седмица украинските формирования се съсредоточиха върху атаки по граничните райони на Русия





🇷🇺 През изминалата седмица украинските формирования се съсредоточиха върху атаки по граничните райони на Русия.

Въпреки това промишлени съоръжения в Орловска област и Краснодарска област бяха обект на изолирани атаки с дронове.

▪️Донецката агломерация все още остава лидер по брой атаки от У.

В същото време украинските формирования активно използваха касетъчни боеприпаси.

Не само Донецк, но и Горловка, Ясиноватая, Макеевка и др.населени места бяха под обстрел. В резултат на обстрела един цивилен беше убит, десет ранени.

В граничните райони по-голямата част от ударите отново са в района на Белгород.

▪️Лявобережната част на Херсонска област също е обект на редовен обстрел и атаки с дронове от У.

▪️Интензивността на атаките в задните региони е значително намаляла, опитват да поразяват цели на полуостров Крим.

🇷🇺 Настъпление в района на Маринка
ситуация към 20.00 часа на 12 февруари 2024 г

🔻Руските войски успяха да настъпят в посока село Победа, като овладяха триъгълника на магистрала T05-24 и предприеха десант още на юг до самите покрайнини на селото.

▪️От западната страна на „триъгълника“ има бивш резервоар, който според някои източници също е попаднал под контрола на руските въоръжени сили, което е позволило напредъка към Победа.

▪️По-нататъшното развитие на успехите в тази посока ще позволи да се окаже натиск върху Георгиевка – Максимиляновка от юг и Константиновка – Парасковиевка от север.

🇮🇱#Израел Тази нощ Израел започна мощна атака срещу град Рафа в Газа

Директорът на болницата в Рафа каза, че институцията не може да се справи с потока от хора: повече от 100 души са загинали през нощта, а на сутринта е имало 230 ранени. По-рано египетското външно министерство предупреди за сериозните последици от израелската операция в южната част на Газа. Израелската страна също обяви освобождаването на двама заложници по време на нощното нападение.

🔻 Много лидери в.т.ч и сащ предупредиха нетаняху да не удря Рафах, защото там са над половината жители от Газа.

Ударите нямат никакво военно обяснение.

🔻 The New Yorker прогнозира събитие на ниво масово измиране в медийната индустрия:

– популярни издания като Washington Post или LA Times са динозаври, а изкуственият интелект е метеоритът, който ще ги унищожи.

🔻 2024 г. започна с нова вълна от съкращения в глобалните медии, тъй като социалните мрежи отнеха трафика на рекламодатели и публикации.

🔻 Както рекламните, така и абонаментните бизнес модели се разпаднаха.

🔻Потребителите очевидно все повече предпочитат развлекателното съдържание пред новинарското съдържание.

Най-стабилната американска медия, NY Times, се задържа благодарение на играта Wordle и супер популярната страница с кулинарни рецепти.

🔻 И сега се появява AI – универсален генератор и агрегатор на съдържание.

Какви са последствията?

Новинарският продукт неизбежно ще стане по-прост.

Опростачването е глобално..

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

⚡️Унгарският премиер Виктор Орбан: Европейският съюз трябва да приеме Сърбия като член, преди да приеме Украйна. Ако Европа скоро не приеме Сърбия, ще я загуби от Китай

⚡️В САЩ кампанията на Байдън започна да публикува съдържание на кампанията в TikTok днес въпреки силната опозиция на президента срещу приложението и използването му в САЩ

⚡️Специалната полицейска част на талибаните наскоро проведе военни учения. Изглежда, че единицата е напълно въоръжена с оръжия на НАТО:

DPMS RFLRT-SASS Panther LRT 308 снайперска пушка, модифицирани карабини M4(A1) и пистолети Smith & Wesson SW9VE.

⚡️Министерството на здравеопазването в Газа: Броят на жертвите на израелската агресия нарасна до 28 340 убити и 67 984 ранени.

◾️Бившият министър-председател на Финландия Александър Стуб спечели президентските избори. На втория тур той получи 51,6% от гласовете.

◾️Помощта за Украйна, Израел и Тайван премина процедурно гласуване в Сената на САЩ. 67 сенатори подкрепиха решението, 27 бяха против.

◾️Израел нанесе удари по Рафах в южната част на ивицата Газа. Повече от 100 души са убити, а 230 са ранени. След това Израел обяви освобождаването на двама заложници в Рафа.

◾️Съветът за сигурност на ООН ще проведе заседание на 12 февруари по Минските споразумения, което Русия поиска във връзка с годишнината от приемането на документите.

◾️Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин беше хоспитализиран за втори път от началото на годината. През декември той беше диагностициран с рак на простатата. Задълженията на шефа на Пентагона са прехвърлени на зам.

◾️ФСБ образува 2 наказателни дела относно незаконното изтегляне на 59 самолета и хеликоптера от руска юрисдикция, съобщиха източници на Известия. Твърди се, че Ил-76 и Ми-8 са продадени в чужбина. Хеликоптерите, според вестника, са били използвани от Украйна. Замесеният може да е бившият ръководител на Федералната агенция за въздушен транспорт Александър Нерадко.

◾️SpaceX не е продавала пряко или косвено сателитни комуникационни терминали Starlink на Русия, каза основателят на компанията Илон Мъск. Той нарече медийните публикации за това неверни.

🇸🇾Сирия има неотменимо право да върне своите Голански възвишения, които бяха превзети от Израел по време на агресията през 1967 г., каза арабският външен министър Фейсал Микдад на пресконференция в Дамаск.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...