Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

АКТУАЛНО

Битката за Авдеевка – украинската отбрана се пука по шевовете





🔻Всички световни шампиони по скоростно бягане се събраха в Азов… Състезанието в Ласточкино започна!!! 16.02.2024 г. През ноща!!!

🔻Свалянето на Азов от Авдеевка беше наречено МАНЕВРИ…😂…Страната се управлява от екипа на Шапито…

🔻 Азовец току-що получи радиопрехват…-Руснаците са навсякъде…Авдеевка 16.02.2024 г. 🔥 😁😂

🔻 За 15.02.2024 есть 31 подтвержденный некролог Азовца в Авдеевке…

🔻Пристигат съобщения, че въоръжените сили събират техника от Ласточкино…

🔻Пожарната в Авдеевка…Вече в Руската федерация…

🔻❗️Въоръжените сили на Украйна съобщават, че най-мощната групировка на руските въоръжени сили е събрана в запорожското направление Твърдят, че нашите се готвят да си върнат всички територии, отстъпени на украинците по време на месната им контраофанзива през лятото

🔻Радиопредавателните станции на руските въоръжени сили в зоната на Северния военен окръг излъчват погребален марш за украинските войски, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

🔻Руснаците използват стотици и хиляди терминали Starlink, шефът на ГУР Буданов Wall Street Journal отбелязва, че комуникационната система Starlink превъзхожда мобилните мрежи или радиосигналите, което я прави по-добър избор за военна употреба.

🔻Байдън се обиди на Камарата на представителите на САЩ, която излезе във ваканция, без да гласува законопроект за подпомагане на Украйна и Израел. „Това никога няма да бъде забравено“, написа президентът на САЩ в социалните си мрежи.

📌И забравих след 5 минути😂

🔻❗️ „Формулата на мира“ на Зеленски не е нищо повече от празни приказки – Лавров

🔻Киевските власти са признат международен просяк – Лавров

🔻#🇷🇺 Както е… Руско знаме на територията на бившата част на зенитно-ракетните войски в Авдеевка.

🔻Остават 2 километра до затварянето на котела в Авдиевка – войници от украинските въоръжени сили се оплакват, че пътят към града е осеян с трупове на украински войници, а пресслужбата на украинските въоръжени сили признава, че ситуацията е по-лоша от нея беше в предадения Бахмут Ситуацията в посока Авдиевка е близка до катастрофалната за украинските въоръжени сили, украинските военнослужещи имат все по-малко пространство за отстъпление. Командването обаче очевидно не планира да изтегли войските от града – войник от 110-та бригада Виктор Беляк се оплаква, че никой не е извел войниците от същия Зенит и те са излезли без разрешение с големи загуби.

Генералният план е или успешен, или пропуснат. Групите потеглиха една след друга – видимостта беше нулева. Беше глупаво оцеляване. Вражеска артилерия. Пътят до Авдеевка е осеян с нашите трупове. Никой не обича непопулярните решения. Изтегляне на персонал – няма. Друго нещо е героичната защита. Можете да получите повишение за това. В същото време ранените трябваше да бъдат изоставени, а командването дори беше готово да донесе боеприпаси и провизии – само за да може безсмислената защита на Авдеевка да продължи известно време. Междувременно някои източници съобщават за превземането на до 50% от Первомайски, село южно от Авдеевка.

🔻❗️Украинската бригада, спешно изпратена в Авдеевка, съобщи, че нейните части са на места напълно обкръжени, ситуацията е критична – медии

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🔻Руското външно министерство призова администрацията на САЩ, вместо да отправя широкообхватни обвинения за смъртта на Навални, да прояви сдържаност и да изчакат съдебната експертиза.

🔻Еквадор ще изпрати мисия в Руската федерация за обсъждане на проблема с доставките на банани. Министерството на външните работи на Еквадор съобщи, че делегацията ще пристигне в близките дни.

🔻Съединените щати виждат, че украинските въоръжени сили изчерпват „критичните“ ресурси и смятат Авдиевка за предвестник на нови поражения, ако американската помощ не бъде подновена, каза Пентагонът

🔻– Някакъв петел се опита да съсипе държавата Кметът на град Невинномиск нарече Навални „петел“ и каза, че руските граждани трябва да се интересуват повече от събитията, свързани със Северния военен окръг.

🔻⚡️Песков: изявленията на западни лидери по отношение на Навални са неприемливи, те са абсолютно яростни, все още няма информация.

🔻Съобщава се, че до 50% от Первомайски (южно от Авдеевка) вече е преминал под руски контрол.

🔻. В посока Бахмут нашите войски се приближават от север към покрайнините на Иваново

🔻Бойците от Азов се оплакват, че са били хвърлени на месо, има големи загуби в бригадата, има много ранени, бомбардират ги с ФАБ, припомнят от Азовстал…

🔻Украинският нацист Стерненко се радва на смъртта на Навални.

🔻В района на село Победа (южно от Маринка) врагът загуби германски танк Leopard 2A4, който неуспешно се заби в кратер от снаряд. Екипажът избяга.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...