Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

АКТУАЛНО

Войските на НАТО участват в бойните действия на страната на фашистите





⚡️ Арменският премиер Пашинян в Мюнхен каза, че Ереван не е съюзник на Москва по въпроса за Украйна и признава териториалната цялост на Украйна

◾️Конференцията по сигурността приключи в Мюнхен. Страните от НАТО обсъдиха риска от нападение от страна на Руската федерация. Партиите обсъждат създаването на алтернатива на НАТО в случай на победа на Доналд Тръмп на президентските избори. Politico научи, че по време на конференцията съюзниците на Украйна са говорили как да предотвратят разпадането на украинската армия.

◾️Руският генерален щаб не изключва опити за ново контранастъпление от украинските въоръжени сили. Според Москва войските на НАТО участват в бойните действия на страната на фашистите.

◾️Германските прокурори разследват предполагаемото разкриване на държавни тайни от служители на минния отдел Щралзунд. Според Bild те са публикували информация за местонахождението на подводниците на НАТО и броя на оръжията на тях.

🇪🇺🛡️Европейският съюз ще започне операция Aspides („Щитове“) в Червено море на 19 февруари за една година, каза високопоставен служител на ЕС пред репортери в Брюксел преди срещата на външните министри на 27-те страни от общността.

🇫🇮Финландските власти не виждат необходимост да разполагат ядрения арсенал на САЩ на тяхна територия. Това заяви министър-председателят на Финландия Петери Орпо в интервю за полския вестник Rzeczpospolita.

🇹🇷Турция разработи лазерни оръжия, използващи елементи на изкуствен интелект. Един от нейните видове е оръжейната система с насочена енергия ALKA, създадена от Roketsan, съобщи TRT Haber.

🇧🇷🇮🇱 Израел е ядосан:

Бразилският президент Луис Инасио Лулу да Силва стана персона нон грата в Израел. Причината е неотдавнашното сравнение на Израел с хитлеристка Германия, направено от бразилския президент.

Бразилският посланик беше извикан в Ерусалимския музей и изследователски комплекс за изучаване на Холокоста за разяснителен разговор.

⚡️🇷🇺🇺🇦ЕС в следващите дни ще легализира използването на приходи от лихви от руски блокирани активи за подкрепа на Украйна, решението беше обявено от ръководителя на Европейската комисия фон дер Лайен.

🇭🇺 Унгария няма да блокира следващия пакет от санкции, тъй като по време на дискусиите бяха отстранени всички противоречия на икономическите интереси на страната.

„Следователно в тази ситуация няма смисъл от налагане на вето“, каза унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто

🇩🇿🌐🇺🇳 Алжир представи проекторезолюция за незабавно прекратяване на огъня в Съвета за сигурност на ООН

Гласуването на проекта може да се проведе следващия вторник. Проектът включва следните елементи:

ℹ️ Незабавно прекратяване на огъня, което трябва да се спазва от всички страни;
ℹ️ Отхвърляне на насилственото разселване на палестинското население;
ℹ️ Незабавно и безусловно освобождаване на всички заложници;

И както обикновено и много предвидимо, постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд обяви намерението си да наложи вето на този проект, тъй като САЩ не са доволни от него.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🔔Днес Cargill, Monsanto и Dupont (инвеститори Vanguard, Blackrock и Blackstone) притежават 40% от обработваемата земя в Украйна.

За тези транзакции Киев получи 17 милиарда долара под формата на заем от МВФ и офисите на трите корпорации.

По този начин корпорацията GMA Monsanto, самостоятелно и чрез редица посреднически компании, влезе във владение на:

78% от поземления фонд на Сумска област,
56% от Черниговска област,
59% от земята в Херсонска област,
47% от Николаевска област,

Тя също така има 34% от земята в областите Киев и Днепропетровск като обезпечение.

🇷🇺 Какво означава това?

Означава че са имали едни пари и са ги изгубили, тази земя ще стане военен трофей на Русия и няма да видят ни земя ни пари.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...