Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

АКТУАЛНО

Украйна ще трябва сама да реши кои градове могат да задържат





⚡️ Украйна ще трябва сама да реши кои градове могат да задържат нейните въоръжени сили, ако Съединените щати не са в състояние да осигурят военна помощ на Киев, каза заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх.

🇺🇸🇺🇳🇵🇸Във вторник сащ използваха правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН срещу резолюция, представена от Алжир, която изисква прекратяване на огъня в Газа, отхвърля принудителното разселване на палестински граждани и др.

13 от 15 членове на Съвета за сигурност гласуваха за резолюцията, само САЩ (един от 5-те постоянни членове на Съвета за сигурност) бяха против.

В отговор на американското вето Саудитска Арабия призова за реформа на Съвета за сигурност на ООН.

🇧🇴🇨🇴🇧🇷Президентът на Боливия Луис Арсе подкрепи своя бразилски колега Луис Инасио Лула да Силва, който беше обявен за персона нон грата в Израел заради сравнение на операцията в ивицата Газа с престъпленията на нацистка Германия. Колумбийският президент Густаво Петро също се съгласи с бразилския си колега.

⚡️Русия не е разполагала и не планира да разполага ядрени оръжия в космоса, няма такива проекти, каза Шойгу пред ТАСС.

⛔️Загубите на украинските въоръжени сили край Авдеевка през последните два дни, 17-18 февруари, възлизат на 2400 войници – Шойгу

❗️Специалисти в Полша и балтийските страни създадоха план за контранастъпление, според който въоръжените сили на Украйна ще достигнат до Азовско море и ще прережат сухопътния коридор към Крим.

Това заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу в интервю за главния редактор на ТАСС Михаил Петров.

⚡️САЩ ще обявят на 23 февруари голям пакет от санкции срещу Руската федерация заради Навални – Белият дом

⛔️Решението на Ватикана да благослови еднополовите съюзи се отклонява от християнското учение – Руската православна църква

❗️Киев и западните страни не демонстрират воля за политическо уреждане в Украйна, така че Русия няма друг избор освен да продължи специалната военна операция (СВО) до постигане на целите й, каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за бразилския вестник O Globo.

🌍 В САЩ е създадоха чатбот на Хитлер.

Чатботът е създаден в онлайн общността на Gab.

Основните характеристики на чатбота: „виртуалният фюрер“ казва, че е станал жертва на измами и теории на конспирацията, а също така категорично отрича самия факт на Холокоста.

Много обществени сдружения вече правят опити да ограничат работата на бота.

⚡️При управлението на Байдън в САЩ са влезли 7,2 милиона нелегални имигранти, повече от населението на 36 щата, съобщава Fox News

⚡️Унгария няма да лобира за присъединяването на Украйна към ЕС, – унгарският външен министър Сиярто

⚡️Според министъра не се говори за присъединяване на Украйна заради войната. А с присъединяването на Украйна към ЕС конфликтът може да се разпространи и в Европа.

⚡️Ройтерс: Европейският съюз одобри 13-ия пакет от санкции срещу Русия

⛔️Държавният секретар Блинкен твърди, че полът е „социална конструкция“ и е инструктирал служителите да избягват „проблемни“ термини като „майка, баща“ и „работна сила“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

◾️Министерството на финансите на САЩ удължи до 31 май 2024 г. разрешение за редица операции, свързани с вноса на руска сьомга, треска, минтай и раци, както и продукти, получени от тяхната преработка.

◾️Русия изпрати безвъзмездно 200 хиляди тона зърно на шест африкански страни, каза руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев.

◾️Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Рио де Жанейро за участие в среща на ръководителите на външните ведомства на страните от Г-20.

◾️Президентът на САЩ Джо Байдън инструктира висши помощници в кампанията да реагират „по-агресивно“ на провокативните изявления на бившия американски лидер Доналд Тръмп, съобщи CNN.

◾️Трите най-големи банки в Китай спряха да приемат плащания от руски кредитни институции под санкции.
Става дума за Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank и Bank of China.


🇷🇺 И тез се преобуха..

🔻На Майдана не е имало „руски снайперисти“, те са били убити от украинските служители на реда, съобщава Генералната прокуратура на Украйна 10 години по-късно

▪️„Ако някой иска да чуе, че на Майдана е имало руски снайперисти или руски служители на реда, то няма такова нещо. Това е красива версия, която не се основава на реални факти“, каза на брифинг Алексей Донской, ръководител на отдела по въпросите на Майдана на Генералната прокуратура на Украйна.
▪️Той уточни, че служителите на реда са действали по указание на украинските власти.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...