Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЛОГ

МОЯ ЧЕЛЕН “СБЛЪСЪК” С КОВИД-19





Разказ от първо лице, единствено число. Тоест, мое лично преживяване.
Лятото, есента и декември 2020 г. минах през една дузина PCR тестове, включително и проверка (кръвен тест) за наличие на антитела за Ковид-19. Тестове в различна лаборатории – в ”Рамус” в кв.”Дружба”, в “Геника” на бул. “Цариградско шосе”, в ”Токуда”, и на други места в София. Да не ги изброявам сега всички, за да не се възприеме като реклама или антиреклама. Та, навсякъде и при всички тестове и проверки все отрицателни резултати – без корона вирус в мен, без ковидови антитела в мен.
На 2 ноември 2020 г. бях на пореден PCR тест, но не на индивидуален, а на групов (наричан pool test), като групата бяхме колеги от работата, а не семейство и роднини. Показа положителен резутат, което значи, че някой от групата (колегите) е позитивен – тоест, вирусоносител. Стандартната процедура в такъв случай е да се направят повторни, контролни тестове на всеки един поотделно, за да се установи от цялата група кой конкретно има Ковид-19. Обаче такава контролна проверка не бе направена – нито в същия ден, нито на следващия ден, нито на по-следващия. Така няколко дни аз стоя вкъщи доброволно самоизолиран и чакам в неведение. А нито съм болен, нито имам симптоми. Никой не ми се обажда – ни от лабораторията, ни от РЗИ, ни от фирмата, поръчала и платила този групов тест.
На 5 ноември 2020 г. по телефона ми се обажда кварталния полицейски испектор, за да ме провери дали си стоя вкъщи и спазвам карантината.
– Моля?! – озадачавам се аз.
– Ами, да. – казва полицая – При нас, в базата данни на МВР, сте подаден като заразен и трябва половин месец изобщо да не излизате навън.
При което на мен ми кипват лайната, мятам се на такси и право в софийското РЗИ – Районна здравна инспекция (бившо ХЕИ) Там им вдигам луд скандал как може здрав, прав и работоспособен мъж да го спират от работа и да го заключват вкъщи за половин месец, без да е доказано, че е заразен. Ама доказано с индивидуална проверка имам предвид. Извикаха полиция да ме арестува щото съм нарушил карантината. От охраната заключиха входа на РЗИ и ме държаха като заложник вътре – до идването на полицейската патрулка. Полицаите се оказаха разумни хора – направиха по радиостанцията проверка дали нямам досие на престъпник, четоха ми конско на тема корона вирус, но не ме арестуваха, и аз сам се прибрах вкъщи.
На 6 ноември 2020 г. си правя нов PCR тест. Резултата е отрицателен/негативен! В същата лаборатория като с “положителния” тест от 2 ноември. Това е ”Рамус”, София.
На 10 ноември 2020 г. взимам резултата (принтиран на лист хартия, подписан със син подпис на лекар и подпечатан със сини водни печати на лабораторията – атрибути за официален документ) и пак в РЗИ отидох. Там категорично ми заявиха, че (Внимание!) сега и 20 нови PCR теста да им покажа, и всички 20 резултата да са все отрицателни … за тях аз продължавам да се водя заразен с корона вирус Ковид-19 и за мен продължава да важи изолацията под домашна корантина за срок от две седмици. Тези думи са на здравен инспектор Димитрова от кабинет в дъното на коридора на етаж 5 в сградата на столичното РЗИ. И не само че не искаха да зачеркнат името ми от списъка на заразените, ами даже ми заповядаха да попълвам формуляри с данни за мои близки роднини, колеги и съседи, за да ги водят контактни и съответно на тях също да им наложат някакви ограничителни мерки. Бих си шут в гъза и изфирясах на момента. Абсолютно никакви документи не им попълвах и подписах. Просто избягах от РЗИ-то, за да не ме заключат пак и отново да викнат полиция да ме арестува. Прибрах се вкъщи, но на друг частен адрес, а не на този по лична карта (демек покрих се в нелегалност) и на следващия ден напуснах София, за да потъна в дълбоката провинция. С други думи казано – писна ми на оная работа да губя време и нерви напразно да се разправям с българската мудна и по идиотски начин работеща държавна администрация.
Изводите ми са следните:
1. Не се прави разлика между “Групов” и “Индивидуален” тест – всички се слагат в общ кюп.
2. Не се прави разлика между “Съмнение” и “Доказан” случай. Тоест, не си правят труда за контролни тестове, за да изчистят съмнението, ами за по-лесно направо те причисляват към доказано заразните.
3. Не признават нови тестове, доказващи чистотата ти.
4. Още на фаза само “Съмнение” бързат да те запишат като категорично “Доказан”, за да може изкуствено да помпат броя на новозаразените и те да изглеждат много и с тези раздути бройки да се спекулира и плаши народа.
5. Здрави, прави и работоспособни хора принудително се спират от работа и се лишават от доходи и препитание. Принудително се затварят изолирани вкъщи.
6. Въвежда се някакъв странен вид медицински фашизъм – ограничаване на граждански и чисто човешки права.
7. Ако си овца и покорно си траеш, може да те пишат всякакъв, даже и марсианец че си. И ще ти объркат живота. Луда калинка ще те направят от разиграване.
Долу, в коментари под публикацията, качвам снимки с двата различни резултата от тестовете.


Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Следете изданието ни и бъдете осведомени за всяка новина от България и света.

Поместваме постоянно, за да сте информирани за всичко и на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани.





Може да Ви хареса

БЛОГ

Как искате народът да Ви последва, другарко Нинова? БСП кани премиера Бойко Борисов на заседание в парламента – да посочи кои са депутатите-наркотрафиканти в...

БЛОГ

Преди около пет години купих стара сокоизстисквачка за седем долара от магазин втора ръка. Беше от онези малки, старовремски кухненски пособия, изглеждащи все едно...

БЪЛГАРИЯ

😉 ВЧЕРА МИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО МНОГО СТРАННО … МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА ДО КРАЙ. 🫴 Във вторника сутринта идвах от София за Бургас и...

БЛОГ

Време е Тагарев, като истински украински патриот, да заеме достойното си място в историята като полеви командир в украинската армия и да поведе лично...