Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЪЛГАРИЯ

Депутатската са си вдигнали заплатите с 19,5% за тримесечие





  • Възнагражденията на народните представители стартират от 6765 лв.
  • Средната заплата за последното тримесечие е скочила със 7,5%, а депутатската се е вдигнала с 19,5%. Това сочат данните на НСИ.

Причината заплатата на народните представители да израсте толкова е, че тя се изчислява според сравнение между възнагражденията само за обществения сектор, където увеличението между второто и третото тримесечие е по-високо, показват още данните.

Заплатите на народните представители се изчисляват, като се вземат три средни работни заплати в обществения сектор в края на отминалото тримесечие. Данните на НСИ показват, че става дума за 2255 лв., т.е. депутатската заплата, без добавките, е 6765 лв.

Заплатата на депутатите обаче е само основна, защото за всяко членуване в комисия към нея се добавят 15%.

Също така, трябва да се има предвид, че тази заплата е без добавки като клас прослужено време, представителни разходи, пари за сътрудници и други.

Като се вземат предвид тези добавки, заплатата на народните представители хвръхва до около 10 бона.

Заместник-председателите на комисии получават 25% добавка, а председателите на комисии и парламентарни групи взимат 35 на сто над основната сума.

Най-голямо е заплащането на председателя на парламента. Той взима 55% над депутатската заплата.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...