Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЪЛГАРИЯ

Лишените от свобода са с ограничени граждански права, а не лишени от човешки права





  • Назряват протести в затвора заради нечовешкия студ
  • Отоплитекните пробори иззети от администрацията на пандиза

За протести се подготвят в Софийският централен затвор заради нечовешкия студ, на който са оставени като животни лишените от свобода. В момента има масови изнръзвания и се очаква лишените от свобода да преминат към сериозни действия.

Медията ни научи, че многократно са подавани жалби, но резултат нямало. След като Омбудсманът е бил запознат с проблема, е било разпоредено да се доставят определен брой печки (тип духалка). Те обаче са превзети от администрацията на затвора и изобщо не стигнали до мръзнещите престъпници.

Столичните затворници информират, че дори в руските пандизи температурите през зимата били по-високи от тези у нас.

Проблемът не е от една или две години, затова лишените от свобода са решили този път да вземат по-сериозни мерки. Те дават като пример недоволството срещу БФС и последствията, които настъпиха след упорството на Боби Михайлов.

Софийският затвор е най стария и голям затвор в Република България. Строежът му е започнал в далечната 1903 г., по подобие на модерните западноевропейски затвори от началото на ХХ век, а официалното му откриване е през 1911 г.Общата жилищна площ е 3737 кв. м.

Към затвора са разкрити две затворнически общежития – ЗО „Казичане” и ЗО Кремиковци”, за настаняване на лишени от свобода съответно от открит и закрит тип.

На територията на затвора се намира Специализирана болница за активно лечение на лишени от свобода – СБАЛЛС, в която се лекуват лишени от свобода от цялата страна. Дори в болницата студът бил непоносим, защото имало дупки в основата на рамките на прозорците.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...