Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БЪЛГАРИЯ

Гешев се събуди и откри: Цялата държава е заложник на Борисов





Според бившия главен прокурор, вождът на ГЕРБ съсипва държавата – в личен интерес да си оправи делата и да не влезе в “Магнитски”.

Тъжно е цялата държава да се превърне в заложник на Борисов. Цялата държава е заложник на Бойко Борисов за две неща – „Барселонагейт“ и да не влезе в „Магнитски“. Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев пред журналисти преди заседанието на временната парламентарна комисия около изясняване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса.

Според него Борисов съсипва държавата – в личен интерес да си оправи делата и да не влезе в „Магнитски“.

Той обясни, че ще участва в заседанието на временната комисия от уважение към държавните институции, въпреки че от институцията на Народното събрание е останала само сградата. „Уважение обаче нямам и уважение няма целият български народ към пълнежа в тази институция. Аз го определих много точно и много вярно и те се разпознаха – краткото определение политически боклук, не всичките, но 90% от тях“, коментира Гешев.

Според него временната комисия е безсмислена и е създадена с цел да се прави предизборна реклама и е безопасна. Ако искаха да свършат нещо щяха да променят законите като европейските, за да могат да влизат престъпниците в затворите, посочи Гешев.

По думите му съдебната реформа се изчерпа само със смачкване и унищожаване на българската конституция, за да може да бъде овладяна съдебната власт и да бъдат орязани правомощията на президента. След като ГЕРБ-СДС използваха ПП-ДБ, сега не са им нужни и ще ги изхвърлят, смята Гешев.

Той отрече да има връзки с Мартин Божанов-Нотариуса.

Гешев уточни, че ще отговори на всички въпроси на депутатите по темата за Нотариуса. Съзнателните и важните въпроси са да си поговорим с Бойко Рашков за контрабанда, с Никола Минчев как ще прочете делото за клеветничество, но с Христо Иванов не може да си говори за право, защото се видяло, че той не разбира от право, заяде се Гешев с групата на ПП-ДБ.

„Докато бях на поста заместник-главен прокурор специализираната прокуратура 2018 г. имаше дело за група за измами, касаещи Мартин Нотариуса. Докато бях главен прокурор беше образувано дело за Петьо Петров-Еврото. Единствените действия за зловредните влияния в съдебната система са предприети, докато бях главен прокурор. Прокуратурата си вършеше винаги работата и всички дела за олигарси са в съда“, категоричен бе Гешев.

Той смята, че контрабандните канали са средството да се завладеят митниците от една мафиотска група – ПП-ДБ. Средството да може да се сложи нов главен секретар, не че този е безумен, който беше до момента и не става за нищо, но си слагат друг, за да могат да си манипулират предсрочните парламентарни избори. Каналите се пазят от службите, а службите работят за политиците, които са в Народното събрание. Политиците правят цирка пред обществото – снимките и пачките, подчерта Иван Гешев.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

EXPRESS TV

Тя заяви, че не се притеснява от проверка, но никой не я търси По повод журналистическото разследване на сайта „Биволъ“, което твърди, че Лена...

СКАНДАЛ

В тази “ротация” се крие причината да бъдат фалшифицирани документите на сдружението “Да запазим Корал” Лена Бориславова пази обясненията за „Корал“ за съда, отказва...

СКАНДАЛ

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, който днес в ефира на bTV изнесе повече от скандална информация за фалшифицирани документи от Лена...

СКАНДАЛ

Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един...