Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КУЛТУРА

МВР най-после наказва юриста, който обиждаше малтретирано момиче





Установени са нарушения, но още не е ясно наказанието, съобщиха от СДВР

Главният юрисконсулт на СДВР, който използва обиди по адрес на момичето, малтретираното от полицаи по време на летните протести през 2020 г., е извършил нарушение. Това е констатирала проверката по Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация, съобщиха пред “Сега” от пресцентъра на Столичната дирекция на вътрешните работи. До момента обаче все още не е известно какво наказание ще бъде наложено на юрисконсулта Деляна Иванова.

На 8 август “Сега” писа, че вътрешното министерство бави въпросната проверка, която започна на 21 юли, въпреки че същата беше обявена за “спешна”. Според юрисконсулта на СДВР Административният съд в София неправилно присъжда неимуществени вреди на Цветелина Цветкова в размер 40 000 лв. заради действията на полицията спрямо нея по време на летния протест преди три години.

“Да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че не си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на България, че и да служат за пример”, пише юрисконсултът Иванова.

Тя претендира, че съдът трябва да разгледа хипотезата на закона, според която, ако увреждането е причинено поради изключителна вина на пострадалия, обезщетение не се дължи. Не е ясно обаче каква е вината на пострадалата. Дали че е облечена провокативно, или че е била на протест, защото нито от двете обстоятелства не дава право на полицаите да извършат доказано незаконен арест, или пък да се гаврят със задържания, бил той и чисто гол.

“Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина срещу органите на реда и след това да се изкарваш “света вода ненапита и жертва” само и само да получиш някакви пари, е най-малкото нагло и недостойно поведение”, пише още в жалбата на юрисконсултът.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите “за Украйна” заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...