Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КОНСПИРАЦИЯ

Братя Найденови изгониха Божков и заграбиха хазартния пазар в България





  • И фирма на братя Найденови е взела букмейкърски лиценз
  • Законът не забранява деца и хазартно зависими да влизат в пунктовете за спортни залози, казаха от НАП

Само две частни компании, наред с държавното тото, имат действащи лицензи за наземни спортни залози у нас. Това са „Инбет онлайн“, която започва да гради букмейкърска мрежа, а също и „БЕТ БГ“ АД. Това става ясно от отговори на Националната агенция за приходите до Mediapool, получени в четвъртък следобед.

По-рано изданието писа, че с изненадващи поправки между първо и второ четене на закона за Бюджет 2024 депутатите от ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са намалили драстично държавната такса за наземните спортни залози от 1 януари тази година, като в резултат из цялата страна в момента „никнат“ спортни барове за залози. Според справка в сайта на парламента, законовата промяна е внесена лично от депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Йордан Цонев, Теменужка Петкова, Венко Сабрутев.

Според Търговския регистър от 24 януари тази година „БЕТ БГ“ е собственост на дружеството „Орион Бет“, което пък се държи от „ЦСН“ ООД, собственост на братята Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан. „Инбет онлайн“ пък през няколко фирми се държи от 26-годишния предприемач в хазарта Александър Валтер Папазки.

Преди четири-пет години се стигна до конфликт между братя Найденови и Васил Божков. След намеса на прокуратурата държавата отне лиценза на най-известния дотогава български букмейкър „Еврофутбол“. След разрушаването на хазартната империя на Васил Божков фамилиите Найденови и Папазки се смятат за най-влиятелните в хазартния бизнес у нас през операторите Efbet и Winbet.

В отговора на НАП се посочва, че „БЕТ БГ“ има 70 лицензирани букмейкърски пунктове, „Инбет онлайн“ – със 135, а най-много – 1831 пункта, има държавният „Български спортен тотализатор“. Така общият брой на лицензираните букмейкърски пунктове на територията на България към този момент е 2036, допълват от НАП. От обясненията на данъчната агенция, която контролира хазарта, става ясно, че няма проблем деца и хазартно зависими (вписани в специалния регистър на НАП) да влизат в букмейкърските пунктове, но нямат право да правят залози.

Two bully tough bad guys presumably cosa nostra or sicilian mafia gangsters threaten with a baseball bat and cursing words out in the streets of the city.

„По отношение на букмейкърските пунктове проверка и недопускане до игрите се прави при опит да бъде направен залог, а не физически на входа на обекта, тъй като те не са със статут на игрална зала или казино. Законодателят е предвидил това разграничение, тъй като в пункта няма игрално оборудване, като игрални автомати, маси и ролетка, което да бъде видимо и да въздейства с цел привличане на играчи чрез звук и светлина, а само един единствен четец, приемащ залога и издаващ фиш за него. По отношение на игралните зали и казина вече е налице пълна забрана за физическо допускане по смисъла на чл. 45 от ЗХ , именно поради наличие на посочено игрално оборудване“, обясниха от данъчната агенция.

Годишно НАП прави над 700 проверки на място на хазартни обекти, отчетоха още от агенцията. Установен е 1 обект, в който се организират хазартни игри без лиценз за наземен хазарт, като след проверката на данъчните той е преустановил дейност.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...