Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КОСМОС

5 причини, поради които въображението ни е по-важно от реалността





Често ни се случват най-невероятни неща. Ние летим, пътуваме през Вселената, герои сме в най-невероятни сценарии. Но тези неща не ни се случват в истинския свят, а във въображението ни.

За много от нас тези истории са сякаш реални, изпълнени живот и емоции. Защо понякога въображението може да е по-добро от реалността?

Въображението възпламенява страстта

В живота имаме задължения, които не можем да пренебрегваме. Трябва да плащаме сметки, да работим за доход, както и други необходимости, които диктуват дните и преживяванията ни.

Мечтаейки за бъдещето си припомняме какво е чувството да сме страстни към нещо. Все пак понякога рутината може да ни накара за забравим защо правим нещо.

Въображението ни придава страст и цел към отговорностите ни.

Нашите мисли създават нашето бъдеще

Сай Баба е казал: „Всички действия се пораждат в резултат на мислите, така че мислите са това, което има значение.“

Нашия творчески мускул е това, което реализира плановете ни. Ако винаги сме в настоящия момент, ние ще пресъздаваме същите проблеми и преживявания отново и отново.

Но ако позволим на въображението ни да създаде една нова реалност, нашите действия и енергия ще променят бъдещето ни.

„Въображението е всичко„, е казал Айнщайн. „То е предварителен преглед на предстоящите забележителности в живота.“

Въображението поощрява иновациите

Някои от най-влиятелните открития и изобретения са плод на изобретателен ум, който се е запитал как да направи нещо по-голямо, по по-лесен начин, или по-красиво.

Конете и файтони са заместени от автомобили. Велосипедните механици, които мечтаели да летят – братя Райт, конструират първия самолет.

Дори паметната реч на Мартин Лутър Кинг е озаглавена „Имам една мечта“. С други думи, въображението е ключово при развитието и напредъка.

То е магическо

Повечето от нас губят умението да създават колкото по-възрастни ставаме. Когато сме деца виждаме света по един магически начин, всичко е ново, всичко е странно, всичко е интересно.

Опитайте се да видите света през детските очи, където всеки път води към приключение. Изпълнете се с тази радост и почуда, които сте смятали за изгубени.

Реалността е тежка

Понякога чувстваме сякаш небето ще се стовари върху нас. Настроението ни е мрачно и негативно.

„Такъв е живота.“ „Не е честно.“ „Няма какво да направя.“ Колко пъти сте си казвали тези неща, когато се сблъсквате с тъгата.

Но така ние изоставяме креативната си сила и изпадаме в ментално състояние на жертва.

Въображението поражда надежда. Ако имаме това, значи имаме и възможността за трансформация и стимул да създадем един по-добър свят.

Въображението и логиката могат да съществуват съвместно. И все пак някои хора елиминират креативността в ума си още докато са млади.

Трябва да намерим баланса, където използваме въображението си, за да направим реалността едно по-добро място.





Може да Ви хареса

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...