Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КОСМОС

Пророчествата на бащата на ракетната наука Вернер фон Браун





Пирамидите са страшно оръжие, ще се бием с извънземните, обречени сме на гибел

Днес всеки знаен и незнаен екстрасенз, магьосник или астролог се чувства задължен да прави предсказания за бъдещето. Но често в ролята на предсказатели влизат и гениални писатели и учени. Към последните несъмнено се отнася и Вернер фон Браун – създателят на балистични ракети и един от основателите на сегашната ракетна наука, който е живял през миналия век в Германия, а след това и в Съединените щати. Великият ум почива през 1977 г. Висшите сили дръпнали пред фон Браун завесата на бъдещето, благодарение на което той е знаел какво го очаква човечеството и често е говорил за това с приятелите си, сред които имало и известни писатели. Впоследствие те частично използвали информацията, получена от Вернер в своите произведения.

Извънземните и тайната на пирамидите на древен Египет Така например, в книгата на Д. Фарел „Бойната машина на Гиза“ се казва: „Съединените щати имат информация, че знаменитите египетски пирамиди са всъщност колосална „машина на смъртта“. На платото Гиза има такова съкрушително лъчево оръжие, че дори е невъзможно да си представим неговата сила. В съвременния свят то няма аналози. Това е извънземно оръжие.

Разбира се, в тайни американски лаборатории се опитват да разгадаят тази тайна, за да получат оръжията на извънземните, а оттам и властта над целия свят. Обаче нещата опират до там, че само извънземните могат да го използват. Що се отнася до древните египтяни, те просто са създавали само това, което им е било заповядано. Само фараоните и жреците са знаели истината и са я скривали от хората: в замяна на мълчание им била дадена власт и специални способности. Скриването на истината било изгодно за тях защото благодарение на тези способности обикновените хора смятали своите владетели за богове, надарени с неограничена власт и сляпо ги им се подчинявали.

Земляните, казва фон Браун, не са сами във Вселената. Има и други, много по-развити цивилизации. Извънземните ни наблюдават с лека снизходителност, както възрастните гледат бебетата, но нямат намерение да ни помогнат да се развиваме. Вероятно имат свои собствени съображения за това, или действат някои вселенски забрани.

Неизбежна ли е междупланетна война? Впрочем, според фон Браун, земляните ще се сблъскат с интересите на „братята по разум“, когато достигнат определено ниво на развитие, при което лесно ще могат да летят до други планети, както сега летят от една страна до друга … Междупланетната война може да възникне поради масовото разгръщане на оръжия от хората в космоса – такъв ход на земляните извънземните ще възприемат като заплаха за тяхната сигурност.

Вернер фон Браун недвусмислено и категорично е заявявал: голяма война между земляни и извънземни е неизбежна и най-вероятно ние ще бъдем победени в нея. Приемлив би бил вариантът, ако нашата планета се превърне в колония на извънземните, а нейните жители станат техни роби. Защото не е изключено, че за победителите да бъде по-изгодно да унищожат Земята, а египетските пирамиди (част от военния им комплекс) ще бъдат прехвърлени на друга планета. А освен това животът им също се развива и затова нуждата от пирамидите в Гиза може просто да отпадне. Получава се, че нашата цивилизация е обречена на унищожение във всеки един вариант. Единственото нещо, което е окуражаващо: при цялата си дълбочина на знанията и способността си да предвижда, ученият (дори не е пророк) Вернер фон Браун може просто да греши. В допълнение, бъдещето, както се знае, има много варианти и следователно поредното пророчество за Апокалипсис, в този случай свързано с опасността от извънземни, може да не се случи.





Може да Ви хареса

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...